1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gençlik ve Yön Bilgisi
Gençlik ve Yön Bilgisi

Gençlik ve Yön Bilgisi

Gençlerin yaşları gereği değer yargıları ailelerinin, yakın çevrelerinin, içinde yaşadıkları toplumun değer yargıları ile biçimlenmektedir.

31 Ağustos 2015 Pazartesi 15:45A+A-

Gençlik ve yön bilgisi

Hamza Türkmen / Haksöz Haber

Rüşd veya yükümlülük/mükellefiyet yaşına ilerleyen bir gencin hayat algısında sürekli farklılaşmalar veya zenginleşmeler meydana gelir.

Gençlerin yaşları gereği değer yargıları ailelerinin, yakın çevrelerinin, içinde yaşadıkları toplumun değer yargıları ile biçimlenmektedir. Küreselleşen Batı dünyasının klasikleşen iletişim araçları yanında sosyal medya alanında da değer yargılarını empoze etmesi başka bir dış etkendir.

Gencin yaşadığı çevrenin, toplumun ve küresel dünyanın değerlerinde değişimler oldukça hayatın anlamı ve ölçüsü konusunda da sıkıntılar ve tartışma konuları kendini belirginleştirmektedir.

Küçük dünyalarda veya küresel alanda hayatın anlamını fıtri planda keşfetmeye çalışanların yolu hak ve adalet arayışı istikametiyle kesişir. Önemli olan bu talebin doğru karşılanması ve vahyin açık nasslarıyla Resulullah’ın örnek uygulamaları gibi güzel örnekliklerle cevaplandırılmasıdır.

(...)

Yazının Devamı >>>