1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Gençler “Müslümanlar ve Eğlence Kültürü”nü Konuştu
Gençler “Müslümanlar ve Eğlence Kültürü”nü Konuştu

Gençler “Müslümanlar ve Eğlence Kültürü”nü Konuştu

Özgür-Der liseli kız grubu 21 Ocak 2015 tarihinde liseli ve ortaokullu gençlere yönelik olan seminerlerin ikincisini Özgür Çocuk Oyun Evinde gerçekleştirdi.

23 Şubat 2015 Pazartesi 16:32A+A-

“Müslümanlar ve Eğlence Kültürü” adlı semineri Özgür-Der lise grubundan Zehra Sincar ve Özgür Üniversite Gençliğinden Afra Büyük sundu. Eğlence Kültürünün tanımını vererek kısa bir açıklamayla seminere başlayan Zehra Sincar seminer boyunca Popüler Kültürün özelliklerinden, bize etkilerinden ve çıkış yollarından bahsetti.

Popüler Kültürün; hazzın peşinde koşan çabuk kullanan ve hızlı tüketen bir neslin yetiştirdiğini, nitelik yoksunluğunun kültürü olduğunu vurgulayan Sincar, popüler Kültürün bizden üretme yetimizi aldığını ve yalnızca tüketerek var olduğumuzu söyledi.

‘Onlar tümüyle boş şeylerden yüz çevirenlerdir.’ (Müminun 3) ve ‘O halde bir işi bitirince, hemen başka bir işe giriş, onunla uğraş.’ ayetleriyle Müslümanların boş vakitlerinin olmaması gerektiğinden, vakitlerinin tamamını hayırlı işlerle doldurması gerektiğinden bahseden Sincar, maalesef günümüzdeki Müslümanlarında Müslümanca yaşamak yerine daha rahat nasıl yaşanılacağının kaygısına düştüklerini söyledi.

Popüler Kültürün en güçlü silahlarından olan televizyonda izlediğimiz programların, reklamların, sürekli değişen top 20 listelerindeki şarkılarında bir hızlı tüketim kültürünün ürünü olduğundan bahsedildi.

Konuşmacı, biz Müslümanların giyinmesinin, eğlenmesinin ve tüketimin sınırlarını da Allahın sınırları olduğunu vurguladı. Hasan el Bennanın gençliğe öğütlerinden bir kaçını dinleyicilerle paylaştı.

Zehra Sincar’dan sonra sözü Afra Büyük aldı ve bizi ihtiyacı olmayana yönlendirmek, yalnızca nefsin arzularının peşinden sürükleyen gençler oluşturmaya çalıştıklarını bizim asla nefsimizin istek ve hevalarına köleler olmayacağımızı belirtti.  Bizlerin bize sunulan kültürlerle beslenmeyeceğimizi bizim zaten adına sünnet dediğimiz bir kültürün olduğunu belirtti ve konuşmacılar dinleyicilerden gelen sorulara cevap vererek sunumu sonlandırdılar.

unnamed1-002.jpg

HABERE YORUM KAT