1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Genç Mülteciyi İntihara Teşvik Ettiler”
“Genç Mülteciyi İntihara Teşvik Ettiler”

“Genç Mülteciyi İntihara Teşvik Ettiler”

Psikolojik sorunlar yaşadığı düşünülen mülteci genç, Almanya’nın Schmölln kentinde kaldığı binanın beşinci katından atlayarak intihar etti. Çevredekilerin genci sâkinleştirmek yerine atlamaya teşvik ettiği öğrenildi.

24 Ekim 2016 Pazartesi 08:51A+A-

Polisin verdiği bilgilere göre, Almanya’nın Thüringen eyaletinde yer alan Schmölln kentinde bir intihar vakası meydana geldi.

Polis olay yerine ulaştığında 15 ya da 17 yaşında olduğu belirtilen Somalili bir mülteci kaldığı binanın beşinci katındaki pencereye çıkmıştı. Kendisini boşluğa bırakan genç ağır yaralandı ve kısa süre sonra da hayatını kaybetti.

“Atlasana Artık Çağrıları”

Olayı izlemek için çevrede toplananların ise genci atlaması yönünde teşvik ettiği belirtiliyor.

Sosyal Demokrat Parti’li Schmölln Belediye Başkanı Sven Schrade “Bazılarının uzun süre etrafta bekleyerek, adlarına ‘seyir meraklıları’ diyelim, ‘atlasana artık’ gibi çağrılarda bulunduğuna dâir elimizde bilgiler var.” dedi.

MDR kanalına konuşan Schrade bu davranışı kınadığını söyledi.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, polis ve itfaiye yetkilileri çevredekilerin genci intihara teşvik ettiğini henüz teyit etmedi.

Polis sözcüsü konuyla ilgili olarak olay yerindeki polis memurlarının sorgulandığını ifade etti.

Yoldan geçen bir kişinin olayı cep telefonuyla kaydettiği, kaydı silmesi istenen şahsın polis gözetiminde çektiği kaydı sildiği iddia ediliyor.

Altenburger Land Kaymakam Yardımcısı Matthias Bergmann çevrede oturanların da balkona çıkıp fotoğraf çektiklerini söyledi.

Depresyon Tedavisi Görüyordu

MDR’in haberine göre Somalili genç, Libya, İtalya ve İsviçre üzerinden Almanya’ya geldi.

Depresyon tedavisi gören genç cuma akşamüstü psikiyatri kliniğinden taburcu edildi.

Somalili mültecinin intihar etmeden önce kaldığı yerde kavga çıkardığı ve polisin bunun üzerine çağrıldığı belirtiliyor.

İntihar öncesinde itfaiyenin neden olay yerinde olmadığı ve atlama bezi germediği ise bilinmiyor.

“Bu Alçakça ve İnsanlık Dışı”

Schmölln Belediye Başkanı Sven Schrade savcılık soruşturmasının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Facebook sayfası üzerinden bir açıklama yapan Schrade ‘atlasana artık’ gibi çağrıların hoş görülebilir yanı bulunmadığını söyledi. Sven Schrade “Bu alçakça ve insanlık dışı. İster mülteci ister burada yaşayan olsun, hepimiz insanız.” diye yazdı.

HABERE YORUM KAT