1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Gelenek ve Modernizm Arasında Kimlik Arayışı”
“Gelenek ve Modernizm Arasında Kimlik Arayışı”

“Gelenek ve Modernizm Arasında Kimlik Arayışı”

Muş Alparslan Üniversitesi Anemon, İnsani Değerler, İnsani Yardım, Bir Gençlik ve İlim ve Fikir öğrenci toplulukları tarafından 26. 03. 2014 Perşembe saat 15. 30 da “Gelenek ve Modernizm Arasında Kimlik Arayışı” konulu konferans düzenlendi.

27 Mart 2015 Cuma 13:34A+A-

HAKSÖZ- HABER

Profesör Doktor Sabahattin Zaim konferans salonunda gerçekleştirilen Konferansa yazar Sabiha Ateş Alpat konuşmacı olarak katıldı.

Konferans Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra topluluklar adına açılış konuşmasını Hatip Erdoğmuş yaptı. Erdoğmuş konuşmasında farklı kulüplerin bir arada bir etkinlik gerçekleştirmesinin ve birlikte iş yapma iradesini serdetmenin  önemini vurgulayarak, “Bizler İslami hassasiyeti olan, İslami çalışmaları önemseyen, önceleyen, ümmetin problemlerini kendine dert edinen, yeryüzündeki zulme, haksızlığa, adaletsizliğe karşı sessiz kalmayan Müslümanlar olmaya gayret ediyoruz.” dedi

Konuşmacı yazar Sabiha Ateş Alpat gençliğin kimlik çıkmazlarını ve nasıl bir kimliğe sahip olunması gerektiğini örnekler vererek anlattı. Alpat, iman, şüphe duymama, takva, teslimiyet ve cihad gibi özelliklerin islami kimliğin temel özellikleri olduğunu vurguladı. Modernizmin dayattığı kimliğin köksüz ve bizlere şifa olamayacağını belirtti. ‘Onlar Allah’ın ayetlerini az bir değere değiştiremezler’ ayetini açıklayan Alpat, “Allah Kuran’da hayatın tamamını Allah’ın boyası ile boyayın, yani siz net, özgün, dik duruşların sahibi olun. Hayatın her alanında Allah’ın boyası olsun. ‘Allah’ın boyasından başka kimin boyası güzel ki’ Allah’ın boyasından başka hangi boya bizim fıtratımıza uyuyor. Modernizim ve geleneğin boyası inancımıza uygun değildir’’ ifadelerini vurgulayarak Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans soru cevap faslı ve  kitap imzalanmasıyla sona erdi.

unnamed-(4)-006.jpg

unnamed-(2)-011.jpg

unnamed-019.jpg

 

HABERE YORUM KAT