1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gebze’de Mısır'daki Katliam Lanetlendi
Gebze’de Mısırdaki Katliam Lanetlendi

Gebze’de Mısır'daki Katliam Lanetlendi

Gebze'de binler Mısır'da yaşananları kınamak için meydana aktı.

15 Ağustos 2013 Perşembe 22:48A+A-

Darbe karşıtlarına yönelik düzenlenen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği katliam sonrasında Gebze’de şehitler için için gıyabi cenaze namazı kılındı. Katliama duyulan öfke ise sloganlara yansıdı.

Gebze Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu, Gebze'de bugün akşam saatlerinde Mısır’daki darbeyi protesto etti. Gebze Kent Meydan'ında bir araya gelen bini aşkın  kalabalık grup Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gebze Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını Mavi Marmara Gemisi Gazisi Vedat Altun yaptı.

Altun “Mısır, Suriye, Filistin’deki kardeşlerimiz namluların ateşin üstüne üstene yürümektedirler. 25 Ocak 2011’de diktatör Mübarek’in devrilmesi ile sonuçlanan devrim, geçtiğimiz hafta Mısır ordusunun yaptığı darbe ile kesintiye uğradı. Onlarca yıl aradan sonra ilk defa Mısır halkının özgür oylarıyla seçtiği Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi despotça görevden uzaklaştırılıp, Müslüman kardeşler cemaatinin önde gelen 400 üyesi ile birlikte göz altına alındı. Namaz kılarken mazlum halkın üzerine ateş açıldı. Çok değil iki hafta önce Rabiatul Adeviye Meydan’ında yapılan baskın ve katliamda 200’den fazla kardeşimiz şehit edilmiş ve 4 bin 500’den fazla kardeşimiz yaralanmıştır.

 Dün sabahtan başlayarak başkent Kahire’de Rabiatul Adeviye ve Nahta Meydanları’nda binlerce kişi şehit edildiği on binlerce kişinin yaralandığı kanlı bir saldırı daha yapılmış ve saldırılar şu saatlerde devam etmekte şehit ve yaralı sayısı her geçen dakika artmaktadır” diye konuştu.

FİRAVUN ZİHNİYETİ KINIYORUZ

Başka ABD olmak üzere darbeye destek verenleri kınadıklarını belirten Altun, “Tüm bu olup bitenlere başta ABD olmak üzere Batı ve Ortadoğuda’ki kuklaları gizli ve açık destek verirken. Müslümanların sessiz kalması kabullenemez. En baştan itibaren bu darbe süreci karşısında batının iki yüzlü ve çifte standartçılığı aşikar olmuştu. Biz inanıyoruz bu yaşanan süreçte ABD, AB, İsrail ve ABD üssü gibi görev yapan Körfez ülkelerinin desteği olmasaydı Mısır’da darbe gerçekleşir ne de bu katliamlar yaşanırdı. Halbuki sadece darbe yönetimin görünürdeki temsilcisi Sisi’yi eleştirmek ve kınamak lanetlemek gerçek katilleri örtbas etmektir. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı zorla alıkoyan ve kendi öldürmekten çekinmeyen bu firavun zihniyetini esefle kınıyoruz. Tüm dünyayı Mısır’da olup bitenlere karşı duyarlı olmayı çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Altun, “Biz Gebzeli Müslümanlar olarak tüm varlığımızla tüm mazlumların yanındayız. Biz kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Onlar meydanlardaysa bizde meydanlarda olacağız. Yarında meydanlarda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Gebze Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Mısır'a destek eylemi Tahir Sarmış Hocanın Duası ile son buldu.

gebze-20130815-1.jpg

gebze-20130815-2.jpg

gebze-20130815-3.jpg

gebze-20130815-4.jpg

gebze-20130815-5.jpg

gebze-20130815-6.jpg

gebze-20130815-7.jpg

gebze-20130815-8.jpg

gebze-20130815-9.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum