1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gebze’de Adeviyye Nöbeti Son Erdi
Gebze’de Adeviyye Nöbeti Son Erdi

Gebze’de Adeviyye Nöbeti Son Erdi

Gebze’de Adeviyye Nöbeti’nin son gecesine Eski Milletvekili Şevki Yılmaz ve Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak konuk oldu.

09 Eylül 2013 Pazartesi 00:04A+A-

Gebze Mısır ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen ve Kent Meydanı’nda 4 gün 4 saat devam eden “Adeviyye Nöbetini Devralıyoruz” etkinliği sona erdi. Eski milletvekili Şevki Yılmaz ve Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ile AK Parti Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçe yöneticileri de katıldı. Etkinliğin son günü meydanı dolduran yaklaşık 5 bin Gebzeli, dua, namaz ve sloganlarla mazlum Mısır ve Suriye halklarına destek verdi.

Mehmet Güneş’in Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programın ilk konuşmacısı Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, zalimlere ve sömürgecilere karşı mücadele etmenin insani ve islami bir görev olduğunu belirterek, “Bizim uzun soluklu bir mücadeleye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Çok kötü oyanlar oynanıyor. Eğer gaflete düşersek Suriye ve Mısır’da yaşananları Türkiye’de de yaşarız” dedi. “Zalimlere karşı mücadele ederken kendi medeniyet projemizi de ortaya koymamız gerekir” diyen Abdurrahman Dilipak, “Bizim evimizde 3 çocuğumuz yok artık. 300 milyon yoksul ve aç çocuğumuz var. Türkiye olarak dünya genelinde yoksullara 7 milyar dolar yardım ettik. Ancak sigaraya verdiğimiz para 10 milyar dolar. Bunun bir izahı var mı? Kahrolsun Amerika demek kolay. Marlboro’yu, sigarayı, kolayı bırakabiliyor musunuz? Haydi atın sigara kutularınızı cebinizden” diye konuştu.

Gecenin ikinci konuşmacısı Eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz da, organizasyonu gerçekleştiren platforma ve meydanı dolduran binlerce Gebzeliye teşekkür ederek konuşmasına başladı. İslam dünyasındaki bu zulümlerin ilk olmadığını belirten Şevki Yılmaz, “Her sene bir başka ülkedeki zulüm ve katliam için bir araya geliyoruz. Bir gün Bosna, sonra Kosova, sonra Azerbaycan için toplandık. Ardından Cezayir, Afganistan, Irak vb. devam etti. Akıllanmazsak bu zulümler devam edecek. BOP çöktü, yeni bir oyun tezgahlandı. Eğer biz bizle savaşmazsak Amerika bu bölgede duramaz. Türküyle, Kürdüyle birleşelim,  Türkiye’ye sahip çıkalım” dedi.

Şevki Yılmaz, Adeviyye direnişiyle Mısır halkının tarihe geçtiğini ifade ederek, “Mısırlı kardeşlerimiz liderlerini teslim etmemek için meydanları bırakmadılar. Binlerce şehit vererek Seyyid Kutub’un şehadet ruhunu yaşattılar” dedi.

Hüseyin Duru’nun sunuculuk yaptığı etkinliğin son günü sahneye çıkan Grup Genç, sevilen ezgilerden oluşan bir konser verdi. Yatsı namazı ile kunut dualı vitir namazının kılındığı meydanda Gebzeliler, konuşmalar sırasında sık sık “Yaşasın Ümmet Dayanışması”, “Gebze’den Mısır’a Direnişe Bin Selam”, Yaşasın Suriye Direnişimiz”, “İslami Hareket Engellenemez” ve “Şehit Esma Yolun Yolumuz” şeklinde sloganlar attı.

gebze-20130909-1.jpg

gebze-20130909-2.jpg

gebze-20130909-3.jpg

gebze-20130909-4.jpg

gebze-20130909-5.jpg

gebze-20130909-6.jpg

gebze-20130909-7.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum