1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gebze Gazze İçin Duaya Kalktı
Gebze Gazze İçin Duaya Kalktı

Gebze Gazze İçin Duaya Kalktı

Gebze’den Gazze’ye Dayanışma Platformu’nun düzenlediği dua gecesine katılan Gebzeliler, dualarıyla Gazze halkına destek verdi.

24 Temmuz 2014 Perşembe 21:46A+A-

Platform adına konuşan Hasan Uyar hoca, “Teknolojik ve silahlı gücün şımarttığı bu Siyonist güce ve emperyalistlere karşı kurtuluşumuz birliktedir, İslam birliğindedir” dedi.

Gebze Kent Meydanı’nda Siyonist İsrail rejiminin sürdürdüğü katliamları protesto eden binlerce Gebzeli, Kadir Gecesi’nde kunut dualı teravih namazında bir araya gelerek Gazze halkına destek verdi.

İLK AKŞAM GEBZELİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Gebze’den Gazze’ye Dayanışma Platformu tarafından gerçekleştirilen ve iki gece sürecek olan Gebze’den Gazze’ye Dua gecesine çok sayıda sivil toplum kuruluşu, dernek ve vakıf temsilcileri ile binlerce Gebzeli katıldı. Platform adına programı sunan Musa Öztürk, Gazze’de devam eden zulüm ve katliamlara başta ABD olmak üzere batı dünyasının destek verdiğini belirterek, “Bizler her zaman zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında olduğumuzu haykırmak ve Gazze halkının onurlu direnişine destek vermek amacıyla burada toplandık. Bu gözü dönmüş bebek katillerine ve dünyanın sergilediği sessizlik karşısında gösterdiğiniz insani ve İslami duyarlılığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

HASAN UYAR: KURTULUŞ BİRLİKTEDİR

Kur’an’ı Kerim tilavetinin ardından Gebze’den Gazze’ye Dayanışma Platformu adına kürsüye çıkan Hasan Uyar hoca, Müslümanların ve İslam dünyasının ayrılıkları, iç çekişmeleri ve mezhep kavgasını bırakmaları gerektiğini söyledi. Hasan Uyar, “Bizler bölündükçe, birbirimizle uğraştıkça bu acıları yaşamaya devam ederiz. Siyonistler, emperyalistler, İslam coğrafyasındaki planlarını istedikleri gibi uygulama imkanı bulur. Karşımızda kumsalda top oynayan küçük çocukları uçaklarla bombalayan zalim bir ölüm makinesi var.Teknolojik ve silah gücüyle şımaran bu Siyonist yapıya ve emperyalistlere karşı kurtuluşumuz birliktedir, İslam birliğindedir. İşgalci İsrail rejimine karşı dünyadaki ve İslam ülkelerindeki sessizliğe karşı güçlü bir tepki ortaya koyan halkımıza ve siyasilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

GAZZE HALKININ ONURLU DİRENİŞİ İSRAİL’İ MAĞLUP EDECEK

 Gazze halkının gözü dönmüş Siyonist katiller karşısında çok onurlu bir direniş sergilediğini belirten Hasan Uyar hoca, “Selam olsun Selahattin Eyyubi’lerin, Şeyh Ahmet Yasin’lerin, Şehit Rantisi’lerin yolunu sürdüren Halid Meşal’lere ve şerefli Gazze halkına. Gazze halkı ve Filistinli mücahidler kaba kuvvette sınır tanımayan bu zalimlere karşı gösterdikleri direnç ve sabırla ümmetin ve insanlığın yüz akı oldular. Allah’ın izniyle bu güçlü direnç, bu kararlılık, bu sabır devam ettikçe düşman ne kadar güçlü olursa olsun yenilecek. Kur’an’ın deyimiyle yenilecekler ve cehenneme sürülecekler” diye konuştu.

 Yapılan konuşma ve sinevizyon gösterisinin ardından program birlikte kılınan kunut dualı teravih namazının ardından sona erdi.

Gebze’den Gazze’ye Platformu’nun Gebze’den Gazze’ye Dua programının ikincisi 24 Temmuz Perşembe akşamı saat 22.00’de başlayacak.

gebze-gazze-eylem-200140724-01.jpg

gebze-gazze-eylem-200140724-02.jpg

gebze-gazze-eylem-200140724-03.jpg

gebze-gazze-eylem-200140724-04.jpg

HABERE YORUM KAT