1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’ye İnşaat Malzemesi Girmeye Başladı
Gazze’ye İnşaat Malzemesi Girmeye Başladı

Gazze’ye İnşaat Malzemesi Girmeye Başladı

Yıllar Sonra İlk Kez Gazze’ye İnşaat Malzemesi Girdi.

30 Aralık 2012 Pazar 00:02A+A-

Katar'ın finanse ettiği yeniden imar projeleri için Gazze'ye inşaat malzemesi girmeye başladı.

Yıllar sonra ilk kez Filistin-Mısır-Katar işbirliğiyle Rafah Sınır Kapısı'ndan Gazze’ye inşaat malzemesi taşıyan tırların giriş yaptığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren sınır idaresinden yetkililer, Filistin, Mısır ve Katar bayraklarını taşıyan 20 tırlık konvoyun Gazze’ye giriş yapmaya başladığını belirtti.

Kaynaklar, ilk aşamada yüz ton inşaat malzemesinin Gazze’ye taşınacağına ve bununla 22 milyon dolarla Katar’ın üstlendiği projelerin hayata geçirileceğine dikkat çekti.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye ise konvoyun girişinden önce yaptığı açıklamada Mısır’ın kendilerine, savaşta yıkılan yerlerin inşaatı için ilk kez inşaat malzemesinin giriş yapmasına izin vereceğini ilettiğini belirtti.

Mısır’a teşekkür eden Heniyye, “Bu Mısır-Katar işbirliğinin bir semeresidir. Bu adım, Mısır devriminin de bir bereketidir. Mısır bundan sonra Gazze’nin kuşatılmasına, açlığa mahkûm edilmesine, aşağılanmasına ve Gazze'ye savaş açılmasına izin vermeyecektir. Mısır halkı hiçbir zaman kuşatmaya ortak olmamıştır” dedi. (FEM) 

HABERE YORUM KAT