1. YAZARLAR

  2. Ramazan Keskin

  3. Gazze’nin zaferi
Ramazan Keskin

Ramazan Keskin

Yazarın Tüm Yazıları >

Gazze’nin zaferi

02 Mart 2009 Pazartesi 04:06A+A-

“... Şüphesiz Allah mü’minlerin velisidir. Kâfirlerin Mevla’sı yoktur.” (Muhammed Sûresi, ayet 11)

“Allah inananların velisidir. Onları karanlıklardan nura çıkarır. Kâfirlerin velileri tağutlardır. Onları nurdan karanlığa çıkarırlar. Onlar ateş halkıdır. Orada ebedi kalacaklardır.” (Bakara Sûresi, ayet 257)

Filistin’in Gazze bölümünde yaşayan masum ve silahsız sivil Filistin halkının üzerine dünyanın gözü önünde, vahşi Siyonizm temsilcileri günlerce havadan, karadan ve denizden saldırılarını aralıksız sürdürdü.

Vahşi Siyonizm, bu saldırısında hiçbir ahlâki prensibe saygılı olmadı. Dünyada benzeri görülmemiş bir kirli savaş yürüttü. Bu vahşi saldırısında kadın-erkek, bebek-çocuk, genç-yaşlı demeden ve rastgele sağa sola saldırarak birçok masum insanın kanını döktü.

Vahşi Siyonizm’in gözleri dönmüş olacak ki hiçbir kritere kendisini bağlı hissetmeden saldırdı. Öyle ki hayvan barınaklarına, caddede hareket halinde olan hayvanlara ve tarım arazisine vahşice saldırılarını sürdürdü.

Saldırmaması gerekli olan her şeye saldırdı. Camilere, mescidlere, kiliselere, ilim yuvaları olan üniversitelere, hastanelere, okullara, ambulanslara, BM’nin gözetiminde olan birimlere, Kızıl Haç yetkililerine, can kurtarmaya çalışan doktorlara ve taziye çadırlarına dahi alçakça saldırmalarda bulundu. Hiçbir insanî prensip tanımadı.

Vahşi Siyonizm’in bu alçak saldırılarına karşı tarihte eşine ender rastlanan bir direnişle karşı koydu Gazze halkı...

Gazze halkı günlerce aç, susuz ve uykusuz kaldı, fakat Siyonist İsrail’e boyun eğmedi. Canı pahasına vatanını ve mukaddesatını savundu durdu. Gazze halkının bu sarsılmaz direnci karşısında Siyonist güçler şaşırıp kaldılar. Öyle ki ne yapacaklarını ve nasıl hareket edeceklerini bilememenin telaşı içinde birbirlerini öldürmeye başladılar.

Siyonist İsrail büyük bir hezimete uğradı ve Gazze’den çekilmek zorunda kaldı.

Gazze’nin bu şanlı direnişini Müslümanlar ve sağduyu sahibi bütün insanlar değişik platformlarda desteklediler. Örneğin: Gazze halkının haklı direnişini desteklemek için yürüyüşler, mitingler, paneller, açık oturumlar, radyo ve TV programları, gazete ve dergiler aracılığıyla tüm dünya Gazze halkının haklı davasının yanında yer aldı. Zalim Siyonist İsrail’in zulmünü tel’in ettiler. Siyonist İsrail dünyanın böyle bir tepki vereceğini aklının ucundan dahi geçirmiyordu. Şaşkına döndü. Ne yapacağını şaşırıp kaldı. Kendi halkının geleceğini daha da tehlikeye atmış oldu. Zaten İsrail’in geleceği yoktur. Günlerce kendi halkını sığınaklarda tutarak halkının psikolojisini bozdu. Halkına karşı en büyük kötülüğü yapmış oldu. İsrail’de ve dünyanın birçok yerinde sağduyu sahibi Yahudiler bile bu Siyonist yönetimi tel’in etti.

Müslümanlar ve sağduyu sahibi insanlar Filistin halkına maddi ve manevi destek verdiler. Örneğin: Açık ve gizli dua etmek, maddi yardımda bulunmak, Filistin halkının haklılığını ve İsrail’in zalimliğini bulundukları her yerde dile getirerek desteklerini gösterdiler.

Mazlum Filistin halkının yanında yer alan ve maddi- manevi destek veren herkese kalbî şükranlarımı belirtir ve kendilerine teşekkürü bir borç bilirim...

Filistin ile ilgili bu konular medyamızda ve dünya medyasında yeteri kadar yazılıp çizildiği için şimdilik bu kadarla yetinelim.

Muhterem Filistinli kardeşlerimizin zaferini kutlarken bu şanlı mücadelede şehid olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret, yaralı olan kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar vermesini, geride kalan ailelerine başsağlığı ve Allah’tan kendilerine güzel sabır vermesini dilerim.

Selam, dinini, vatanını ve milletini savunmak için mücadele azmini gösteren kahramanlara olsun...

Selam, maddi ve manevi imkânları ile kardeşlerinin yanında yer alanlara olsun...

Vesselam...

VAKİT

YAZIYA YORUM KAT