1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Gazzeli Yaralıların Türkiye'ye Nakline Sisi Engeli
Gazzeli Yaralıların Türkiye'ye Nakline Sisi Engeli

Gazzeli Yaralıların Türkiye'ye Nakline Sisi Engeli

Diktatör Sisi ve Siyonist Netanyahu’nun işbirliği, yaralı Filistinlilerin tedavi olmasına imkan tanımıyor. Ölüme terk edilen Gazzeliler için devreye giren Türkiye’ye de diplomatik sorunlar çıkartılıyor.

31 Temmuz 2014 Perşembe 17:41A+A-

Refah sınır kapısından Mısır’a geçen ağır yaralı 60 Gazzelinin Türkiye’ye getirilme çabaları Diktatör Sisi’nin engeline takıldı. Başbakan Erdoğan’ın özel talimatı ile başlatılan insani yardım girişimi vicdandan yoksun, kendi halkına zulmeden ve Rabiaları öldüren bir yönetimin İsrail’e yaranma çabalarına kurban edildi.

İsrail’in Gazze’ye havadan ve karadan yaptığı saldırılarla gerçekleştirdiği soykırım hız kesmeden devam ederken Türkiye, yaralılar için seferber oldu. Yaralılardan bazılarının Türkiye’de tedavi edilebilmesi için diplomatik girişimlerde bulunan Türkiye, darbeci Mısır Devlet Başkanı Abdül Fettah el Sisi engeline takıldı. 

Filistinliler yaşamsal tehlikesi bulunan yaralılarını Gazze’nin tek çıkış kapısı olan Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır’a göndermeye çalışıyor. 

TÜRKİYE’YE GÖNDERMEDİ 

Türkiye bu aşamada devreye girdi. Filistinli yaralıların Türkiye’ye getirilerek tedavi edilmesi için diplomatik girişimlerde bulundu. Ancak bu kez de Sisi’nin ‘pasaport engeli’ ile karşılaştı. Sisi’nin Gazze’de ağır yaralanan 60 Filistinlinin Türkiye’ye getirilmesi talebine, "Pasaportları yok, bu yüzden gönderemeyiz" diye geri çevirdi. 

Bir Yaralı İstanbul’da 

Şu ana kadar TİKA’nın girişimleriyle bir yaralı İstanbul’a getirilerek tedavi altına alındı. Girişimleri süren 60 yaralının Türkiye’ye getirilmesi ve Ankara ile İstanbul’daki hastanelerde tedavi görmesi için çalışmalar sürüyor. Sisi’nin inadının kırılması için üst düzey girişimler de halen devam ediyor. 

İşler’den Mısır’a Çağrı 

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ağır yaralıların hayata döndürülmesi için Türkiye’nin ambulans uçaklarını göndermek için beklemede olduğunu, ancak olumlu cevap alamadıklarını belirterek, “Mısır yaralıların Türkiye getirilmesi konusunda zorluk çıkartıyor. Mısır yönetimini yaralıların Türkiye’ye gönderilmesi konusunda insani davranmaya davet ediyorum" diye konuştu. 

AKŞAM

HABERE YORUM KAT