1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazzeli Kadınlardan ‘Refah Kapısı Açılsın’ Eylemi
Gazzeli Kadınlardan ‘Refah Kapısı Açılsın’ Eylemi

Gazzeli Kadınlardan ‘Refah Kapısı Açılsın’ Eylemi

Filistinli kadınlar, Gazze'yi Mısır'a bağlayan Refah Sınır Kapısı’nın yeniden açılması talebiyle gösteri düzenledi.

26 Aralık 2014 Cuma 01:38A+A-

"Ablukaya Karşı Kadınlar" adlı grubun sınır kapısı önünde düzenlediği gösteriye katılan Filistinli kadınlar, “Gazze abluka altında, ne zamana kadar?”, “Çocuklar Gazze’nin yeniden imarını istiyor”, “Alternatif bulmadan hayat damarlarını kapatmayın”, “Gazze’deki öğrenci ve hastaların çıkmaya ihtiyaçları var” yazılı dövizler açtı. Kadınlar, sınır kapısının özellikle ihtiyaç sahibi ve hastalar için açılmasını istedi.

Gösteride konuşan grubun sözcüsü Esra Ar’ir, Mısırlı yetkililerden binlerce Filistinlinin geçiş yapabilmesi için Refah Sınır Kapısı’nı açmasını talep ederek, "Refah Sınır Kapısı’ndan geçmek Filistinlilerin hakkıdır” dedi.

Gazze’ye uygulanan ablukayı kırmak için Arap ve Müslüman ülkelere harekete geçme çağrısı yapan Ar'ir, "Kapıyı birkaç günlüğüne açmak yetmiyor, kapıyı kullanmaya ihtiyacı duyanların sayısı 38 bine ulaştı" diye konuştu.

Sık sık kapatılıyor

İsrail ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı Refah, Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından sık sık kapatılıyor.

Son olarak 24 Ekim'de Kuzey Sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan etmiş, bu çerçevede Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı. 24 Ekim'den bu yana, Mısır'da ve diğer ülkelerde beklemek zorunda kalan Gazzelilerin dönebilmesi için ülke yönetimi, Refah'ı 4 defa kısa süreliğine "tek yönlü" açmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT