1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’deki Gösterilerde Yaralanan Bir Filistinli Daha Hayatını Kaybetti!
Gazze’deki Gösterilerde Yaralanan Bir Filistinli Daha Hayatını Kaybetti!

Gazze’deki Gösterilerde Yaralanan Bir Filistinli Daha Hayatını Kaybetti!

Gazze sınırında düzenlenen “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterileri sırasında birkaç gün önce işgalci İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan bir Filistinli bu sabah hayatını kaybetti.

17 Temmuz 2018 Salı 11:29A+A-

AA’da yer alan habere göre Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, birkaç gün önce Gazze sınırındaki “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerine katıldığı sırada işgalci İsrail askerlerinin ateş açması sonucu yaralanan Sari Dahud Şubeki isimli Filistinlinin kaldırıldığı Mar Yusuf Hastanesi’nde bu sabah yaşamını yitirdiği belirtildi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü Gösterileri

Filistinliler, Toprak Günü’nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İşgalci İsrail askerleri ise “sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını” talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Gazze sınırında 30 Mart’tan bu yana devam eden barışçıl “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerinde 135’ten fazla Filistinli işgalci İsrail askerlerinin saldırıları sonucu hayatını kaybetti, binlerce Filistinli de yaralandı.

İşgalci İsrail askerleri tarafından katledilen Filistinliler arasında 2 gazeteci, 2 sağlık çalışanı da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT