1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de "Türkiye'ye Teşekkür" Mitingi Yapıldı
Gazzede Türkiyeye Teşekkür Mitingi Yapıldı

Gazze'de "Türkiye'ye Teşekkür" Mitingi Yapıldı

Türkiye'nin işgal rejimine karşı aldığı tavır Gazze'de coşkuyla karşılandı.

04 Eylül 2011 Pazar 10:03A+A-

Türkiye'nin Siyonist işgal rejimine yönelik aldığı kararlar için Gazze'de teşekkür mitingi düzenlendi. Gazze kent merkezinde meydanı dolduran Filistinlilerin Türkiye bayrakları taşıması ve duvarlarda ise Erdoğan afişlerinin asılı olması dikkat çekti.

Mitingde konuşan İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden İsmail Rıdvan, Birleşmiş Milletler'in Mavi Marmara ile ilgili raporunun zalimce ve insafsız olduğunun altını çizerek, ''Rapor Siyonist işgal rejiminin daha fazla ambargo uygulamasını ve daha fazla Filistinliyi öldürmesini desteklemektedir'' dedi.

Rıdvan, raporun açıklanmasının ardından Türkiye'nin Siyonist işgal rejimine yönelik Siyonist işgal rejimi büyükelçisinin ülkeden kovulması ve askeri anlaşmaların askıya alınması kararlarını desteklediklerini kaydederek, ''Türkiye Cumhuriyeti'ne ve özellikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu kararlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Filistin halkı ve Hamas olarak Türkiye halkına selamımız var'' şeklinde konuştu.

Yaşanan bu süreçte Arap ülkelerinin suskunluğuna vurgu yapan Rıdvan, Türkiye'nin Siyonist işgal rejimine karşı aldığı kararlardan sonra Arapların artık suskun kalmamalarını ve kendi ülkelerindeki işgal rejimi büyükelçilerini sınır dışı etmelerini istedi. Rıdvan, Arap ülkelerinden Gazze'ye uygulanan ambargoyu da bir an evvel kaldırmalarını talep etti.

Hamas lideri, Mavi Marmara'da hayatlarını kaybedenleri hiçbir zaman unutmayacaklarını bildirerek, ''Onlar bizim için kanlarını akıttılar” dedi.

Gazze'deki mitinge katılanlar Türkiye, Filistin ve Hamas bayrakları taşıdı. Mitingin sonunda hep bir ağızdan ''Gazze'nin Türkiye'ye çok selamı var'' sloganları atıldı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum