1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Şehit Sayısı 805'e Yükseldi
Gazze'de Şehit Sayısı 805'e Yükseldi

Gazze'de Şehit Sayısı 805'e Yükseldi

Siyonist İsrail'in Gazze'ye saldırılarında şehit olan Filistinlilerin sayısı 805'e yükseldi.

25 Temmuz 2014 Cuma 08:01A+A-

Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine kara, hava ve denizden düzenlediği saldırılarda 190'ı çocuk, 97'si kadın ve 47'si yaşlı olmak üzere 805 kişinin şehit olduğunu, 5 bin 207 kişinin yaralandığını belirtti.

Günün ilk saatlerinde Gazze'deki tarım arazilerinin ve evlerin hedef alındığı saldırılarda 3 Filistinlinin daha şehit olduğunu ifade eden Kudra, şehit olanlar arasında Deyru'l Belah kentinde evine saldırı düzenlenen hamile bir kadının da bulunduğunu kaydetti.

Siyonist İsrail Hamas Sözcüsü Berdevil'in evine füze saldırısı düzenledi

Siyonist İsrail'in, Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil'in evinin de aralarında bulunduğu Gazze Şeridi'ndeki farklı yerleşim alanlarına füze saldırısı düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Siyonist İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, günün ilk saatlerinde Gazze'ye düzenlediği  bombardımanda, Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil'in Han Yunus'un doğusunda bulunan Karara beldesindeki evi ile çok sayıda bina ile tarım arazisini hedef aldı. 

Siyonist İsrail güçlerinin 3 füze attığı Berdevil'in evinin kullanılamaz hale geldiği, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. 

Siyonist İsrail ordusu 7 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 5'i siyasi büro üyesi olmak üzere 12 Hamas üst düzey yetkilisinin daha evini hedef aldı. 

HABERE YORUM KAT