1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’de İki Filistinli Daha Şehit Edildi
Gazze’de İki Filistinli Daha Şehit Edildi

Gazze’de İki Filistinli Daha Şehit Edildi

Siyonist İsrail’e bağlı işgal güçlerinin Deir El-Belah'a düzenlediği saldırıda iki Filistinli şehit oldu.

15 Ekim 2012 Pazartesi 16:42A+A-

Siyonist işgal ordusuna ait savaş uçaklarının dün (14 Ekim Pazar) Gazze Şeridi'nin orta kesiminde ve Deir El-Belah'ın doğusunda bir motosiklete düzenlediği hava saldırısında iki Filistinli şehit oldu. Saldırıda iki kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırıda 24 yaşındaki İzzeddin Ebu Nuseyra ve Ahmed Fatayir'in şehit olduğunu, iki vatandaşın da yaralandığını ve yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Şehitlerin Filistin Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Salahuddin Tugayları mensubu oldukları öğrenildi.

Son saldırıyla birlikte Siyonist işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ni hedef alan hava saldırılarında şehit olanların sayısı 5’e yükselmiş oldu.

Siyonist işgal güçlerinin Cumartesi akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde bir motosiklete düzenlediği saldırıda Mücahitler Şura Meclisi Genel Komutanı Hişam Es-Saidni ve beraberindeki Fayik Ebu Cuzur, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir motosiklete bu sabah düzenlediği hava saldırısında da Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık üyesi Yasir El-Attal şehit olmuştu. 

Nasır Salahuddin Tugayları: "Siyonist Düşman Kellesini Kollasın"

Filistin Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Salahuddin Tugayları, dün akşam şehit edilen iki üyesi ve diğer Filistinli şehitler için Siyonist işgal güçlerine misillemede bulunma sözü verdi.

Nasır Salahuddin Tugayları, dün akşam yayınladığı bildiride, direnişçilerinden İzzeddin Ebu Nasir ve Ahmed Fatayir'in Siyonist işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deir El-Belah'a düzenlediği hava saldırısında şehit olduğunu duyurdu.

Siyonist işgal güçlerinin dün mücahitlerden ikisini şehit ederek cinayetlerine bir yenisini daha eklediğini belirten Nasır Salahuddin Tugayları, işgal güçleri cinayetlerini sürdürürken direnişin de Allah yolunda kararlılığının arttığını ve dökülen kanların kendilerini korkutamayacağını söyledi.

Nasır Salahuddin Tugayları, savaşın inananların savaşı olduğuna dikkat çekerek, "Siyonist düşman kellesini kollasın" dedi.

Siyonist işgalciye karşı mücadelede direnişin tek seçenekleri olduğunu ifade eden Nasır Salahuddin Tugayları, hareket üyesi mücahitlerden Siyonist işgal güçlerinin son cinayetine ve diğer cinayetlerine ağır bir misillemede bulunmalarını istedi. Bildiride, Filistinli direniş grupları da Siyonist işgal güçlerinin saldırılarına karşı birlik olmaya davet edildi.

 

HABERE YORUM KAT