1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’de Her 100 Kişiden 85’i Yoksul!
Gazze’de Her 100 Kişiden 85’i Yoksul!

Gazze’de Her 100 Kişiden 85’i Yoksul!

İşgalci İsrail’in 2006’dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde kişi başına düşen günlük gelir 2 dolar iken yoksulluk da yüzde 85’e yükselmiş durumda.

14 Ağustos 2018 Salı 17:39A+A-

Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, gazetecilere yaptığı açıklamada, işgalci İsrail’in 2006’dan bu yana devam eden ablukası nedeniyle Gazze Şeridi’nde kişi başına düşen günlük gelirin 2 dolar olduğunu belirtti.

AA’da yer alan habere göre işgalci İsrail’in ablukayı daha da sertleştirmesi ve Gazze’nin tek ticari sınır kapısı olan Kerm Ebu Salim’i 36 gündür neredeyse tamamen kapalı tutması nedeniyle ihtiyaç duyulan birçok kalemin bölgeye giremediğini, buna bağlı olarak işletmelerin kapandığı ve yüzlerce kişinin işsiz kaldığını aktaran el-Hudari, tüm bu olumsuz gelişmeler neticesinde Gazze Şeridi’ndeki yoksulluk oranının yüzde 85’e yükseldiğini ifade etti.

Kurban Bayramı ve yeni eğitim döneminin yaklaşmasına rağmen 100 milyon dolarlık malzeme taşıyan tırların işgalci İsrail’in engellemesi nedeniyle Gazze’ye giriş yapamadığını ve bu durumun büyük maddi kayıplara yok açtığını kaydeden el-Hudari, ticari sınırların kapatılması ve abluka neticesinde Gazze’de her geçen gün kötüleşen insani durumun tek sorumlusunun işgalci İsrail olduğunu vurguladı.

İşgalci İsrail yönetimi Gazze’nin tek ticari sınır kapısı olan Kerm Ebu Salim’i geçen ay ilaç ve gıda girişi hariç neredeyse tamamen kapatmıştı.

Filistin’de 2006’da yapılan ve Hamas’ın kazandığı seçimlerin ardından işgalci İsrail, Gazze Şeridi’ne kara, deniz ve havadan abluka uygulamaya başlamıştı. Uluslararası tepkilere rağmen Gazze’ye yönelik abluka aralıksız devam ediyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT