1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde Dördüncü Cuma
Gazze'de 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde Dördüncü Cuma

Gazze'de 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde Dördüncü Cuma

​​​​​​​Siyonist İsrail askerlerinin gerçek mermi ve güç kullanımına rağmen Filistinliler, Gazze sınırında toplandı. Gösterilerde 4 Filistinli şehit oldu.

20 Nisan 2018 Cuma 20:17A+A-

Siyonist İsrail askerlerinin gerçek mermi ve orantısız güç kullanımına rağmen Filistinliler Gazze sınırındaki gösterilerine devam ediyor.

Siyonist İsrail ablukası nedeniyle 2006'dan beri büyük bir insani kriz yaşayan Gazze Şeridi'ndeki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri, dördüncü haftasında da sürüyor.

"Şehitler ve Esirler Cuması" adı verilen "Büyük Dönüş Yürüyüşü"nün dördüncü cumasındaki gösterilerin en önemli adresi yine Gazze sınırı oldu.

Ablukanın kaldırılmasını ve Siyonist İsrail'in gasbettiği topraklarına geri dönüş haklarının verilmesini talep eden Gazzeliler, sabah saatlerinden itibaren sınıra geldi.

Göstericiler, Siyonist İsrail keskin nişancılarına hedef olmamak için Gazze sınırında bugün de lastik yakıyor. Siyah dumanların yükseldiği Gazze sınırında, ellerinde Filistin bayrakları taşıyan binlerce gösterici farklı bölgelerde barışçıl protestolarına devam ediyor.

Gösterilerde 4 Filistinli şehit oldu

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, bugünkü gösterilerde 2 Filistinlinin daha şehit edildiğini açıkladı ve şehit sayısı 4'e çıktı.

Bakanlıktan yapılan son açıklamaya göre ise yaralı sayısı 445'e yükseldi.

Hastaneye kaldırılan 174 yaralıdan ikisinin durumunun ağır olduğu belirtilen açıklamada, göstericilerden 96'sının İsrail askerlerinin gerçek mermiyle ateş açması sonucu yaralandığı kaydedildi.

Gazze Şeridi'nde 30 Mart'tan bu yana devam eden gösterilerde Siyonist İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinlilerin sayısı 39'a yükseldi. Gösterilerde bugüne kadar 3 bin 500'den fazla Filistinli yaralandı.

Siyonist İsrail ordusundan tehdit gibi bildiri

Öte yandan Siyonist İsrail ordusu, "Gazze Halkına" başlığıyla havadan attığı bildirilerle Gazzelileri âdeta tehdit etti.

Arapça ve İngilizce hazırlanan bildirilerde, göstericilerden "sınıra yaklaşmamaları" ve "sınır tellerine zarar vermemeleri" uyarılarında bulunuldu.

Bildiride, "Ordumuz her şeye hazırlıklı. Askerlerimiz, her türlü saldırıyı önlemek için her şeyi yapacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Toprak günü nedir?

Siyonist İsrail, 30 Mart 1976'da ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde yaşayan işgalci yahudi Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koydu. Bunun üzerine Filistin halkı, bu gaspı protesto etmek için genel greve gitti ve gösteriler düzenledi. Siyonist İsrail polisi gösterilere katılan Filistinlilere ateş açarak 6 kişiyi şehit etti, çok sayıda kişiyi yaraladı.

"Toprak Günü" olarak anılan bu olay, Filistinlilerin gösterdiği direnişin simgesi olarak görülüyor.

AA

HABERE YORUM KAT