1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’de Balık Avlama Mesafesi “Geçici” Olarak Arttırılacak!
Gazze’de Balık Avlama Mesafesi “Geçici” Olarak Arttırılacak!

Gazze’de Balık Avlama Mesafesi “Geçici” Olarak Arttırılacak!

İşgalci İsrail’in, Gazze Şeridi’nde balık avlama mesafesini bir aylığına 6 deniz milinden 9 deniz miline çıkarmayı kararlaştırdığı bildirildi.

26 Ekim 2016 Çarşamba 00:14A+A-

AA’nın işgalci İsrail’e ait radyoda yer alan habere dayandırdığı haberine göre, işgalci İsrail, Gazze’de balık avlama mesafesini bir aylığına 6 deniz milinden 9 deniz miline çıkarmaya karar verdi.

Haberde, söz konusu uygulamanın gelecek aydan itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile işgalci İsrail arasında 1993’te imzalanan Oslo Antlaşması’na göre, Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi’nden 20 mil mesafe açığa kadar serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak, işgalci İsrail yönetimi Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.

İşgalci İsrail’in 7 Temmuz’da başlattığı saldırıların ardından işgalci İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında 26 Ağustos 2014’te varılan “ateşkes” antlaşması uyarınca, avlanma sınırı 6 mil olarak belirlenmişti ancak olması gerektiği şekilde uygulanmamıştı.

İşgalci İsrail yönetimi, 3 Nisan’da Gazzeli balıkçıların avlanma menzilinin 6 milden 9 mile yükseltilmesine izin vermiş, şubat ayında da bu mesafeyi tekrar 6 mile çekmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT