1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Ateşkes Direnişin Kazancı
Gazzede Ateşkes Direnişin Kazancı

Gazze'de Ateşkes Direnişin Kazancı

İslami Cihad'ın silahlı kanadı Kudüs Müfrezeleri, Mısır'ın arabuluculuğuyla yapılan ateşkese bağlı kalacaklarını açıkladı.

14 Mart 2012 Çarşamba 08:17A+A-

 İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri komutanlarından Ebu Mus'ab, Siyonist işgal rejiminin direnişin şartlarına boyun eğmesinden sonra fiili ateşkesi kabul ettiklerini ve Mısır'ın arabuluculuğuyla gerçekleşen ateşkese bağlı kalacaklarını söyledi.

Bu sabah (13 Mart Salı) Quds Press Haber Ajansı'na verdiği demeçte Ebu Mus'ab, "Fiili ateşkes, direnişimizden ve halkımızın efsanevi direnişinden, seçkin eylemlerimizden ve mübarek saldırılarımızdan sonra geldi" dedi.

Mevcut şartlarda fiili ateşkesi kabul etmenin kolay olmadığını dile getiren Ebu Mus'ab, Siyonist işgal rejiminin direniş gruplarının şartlarına boyun eğdiğini, fiili ateşkesin kapsamlı ve eş zamanlı olmasını kabul ettiğini, Filistin direnişi liderlerine yönelik cinayetlerine son vermeyi taahhüt ettiğini söyledi.

Kudüs Müfrezeleri komutanlarına ve direniş üyelerine seslenen Ebu Mus'ab, "Direnişiniz ve fedakarlığınızla bu başarıyı siz gerçekleştirdiniz. Çabalarınız mübarek olsun" dedi.

Siyonist işgal güçlerinin 9 Mart Cuma günü ikindi saatlerinde başlattığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda Halk Direniş Komiteleri Genel Sekreteri Zuheyr El-Kaysi ve direniş liderlerinden Mahmud Haneni başta olmak üzere 25 Filistinli şehit oldu.

Mısırlı üst düzey bir yetkili, Mısır'ın çabaları ve arabuluculuğu sayesinde Siyonist işgal rejimiyle Gazze Şeridi'ndeki Filistinli grupların fiili ateşkese uymayı kabul ettiğini açıklamış ve ateşkesin gece saat 01:00'de yürürlüğe girdiği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT