1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Ateşkes 24 Saat Uzatıldı
Gazze'de Ateşkes 24 Saat Uzatıldı

Gazze'de Ateşkes 24 Saat Uzatıldı

Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması için yürütülen müzakerelerin tamamlanması için geçici ateşkesin süresinin 24 saat daha uzatıldığı bildirildi.

19 Ağustos 2014 Salı 02:44A+A-

İsrail ile Filistinli grupların 5 günlük geçici ateşkesin 24 saat daha uzatılmasını kabul ettiği bildirildi.

Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması için Mısır'da yürütülen müzakerelere katılan Filistin heyetinin başkanı Azzam el-Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ile Filistinli gruplar arasında bu gece sona eren 5 günlük geçici ateşkesin 24 saat daha uzatıldığını söyledi.

Ahmed, "Geçici ateşkesin 24 saat daha uzatılması, kalıcı ateşkesin sağlanması için İsrail ile yapılan dolaylı müzakerelerin tamamlanması amacıyla gerçekleşti" dedi.

İsrail devlet radyosu ile Yedioth Ahronoth gazetesinin ismini vermek istemeyen kaynaklara dayandırdıkları haberlerde de İsrail'in ateşkesin uzamasını kabul ettiğine yer verildi.

Mısır'da yürütülen müzakerelere katılan Filistin heyetinde yer alan Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet er-Raşak da daha önce yaptığı açıklamada, "Müzakerelerin tamamlanması için geçici ateşkesin süresinin 24 saat daha uzatıldığını" kaydetmişti.

AA

HABERE YORUM KAT