1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze Zaferinden Sonra İlk İstifa: Barak Bıraktı
Gazze Zaferinden Sonra İlk İstifa: Barak Bıraktı

Gazze Zaferinden Sonra İlk İstifa: Barak Bıraktı

Gazze saldırılarında 'demir kubbe'si çöken Siyonist Savunma Bakanı Ehud Barak istifa etti.

26 Kasım 2012 Pazartesi 12:01A+A-

Siyonist Savunma Bakanı Ehud Barak istifa ettiğini açıkladı. Barak, "Siyaseti bırakıyorum, seçimlere kadar görevimin başındayım" dedi.

İsrail'de 22 Ocak'ta yapılacak erken seçimler öncesi Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinde sürpriz bir istifa yaşandı.

İsrail'de koalisyon hükümetinde Savunma Bakanı olarak yer alan İşçi Partisi lideri Ehud Barak görevinden ayrıldı.

22 Ocak'taki seçimlerde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun en güçlü rakibi olarak gösterilen İşçi Parti lideri Ehud Barak'ın ABD Başkanı Barack Obama tarafından da desteklendiği ileri sürülüyordu.

***

 

1942 yılında Ehud Brog ismiyle doğdu. Daha sonra soyadını ibranice 'yıldırım' anlamına gelen Barak ismiyle değiştirdi. 1959'da İsrail silahlı kuvvetlerine katıldı. 

1995 yılında İçişleri Bakanı ve 1996 yılında Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. 1996'da Knesset'e seçildi ve sonra İşçi Partisi lideri oldu. 17 Mayıs 1999'da başbakan seçildi. 2001 yılına kadar bu görevde kaldı. 

18 Haziran 2007'de tekrar işçi partisi liderliğine seçildikten kısa bir süre sonra savunma bakanı olarak göreve başladı. 3 Ocak 2009 tarihinde İsrail'in Gazze'ye karadan girerek yaptığı harekâtın emrini veren kişidir.

Barak, 1973 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) üyelerine suikast düzenlemek için kadın kılığına girmişti. 1986'da FKÖ lideri Yaser Arafat'ın yardımcısı Ebu Cihad'ın öldürüldüğü suikastte de adı geçiyor.

 

HABERE YORUM KAT