1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze ve Kudüs’te Esed’e Yermuk Protestosu
Gazze ve Kudüs’te Esed’e Yermuk Protestosu

Gazze ve Kudüs’te Esed’e Yermuk Protestosu

Gazze halkı, Yermük mülteci kampına uygulanan kuşatmanın derhal sonlandırılmasını istedi. Kudüs'teki Filistinliler de Uluslararası Kızılhaç binası önünde gösteri yaptı

18 Ocak 2014 Cumartesi 09:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün Cuma namazı sonrasında Gazze şehrinde binlerce Filistinli, Suriye'deki Yermük mülteci kampına uygulanan kuşatmayı ve Filistinliler açısından hiçbir olumlu yönü olmadığı görülen bir formül için siyonist işgal güçleriyle yeniden masa başı görüşmelere dönülmesi çabalarını protesto amacıyla gösteri düzenledi.

FİEM'in haberine göre Hamas'ın çağrısıyla düzenlenen gösteri, bölgenin değişik camilerinde Cuma namazlarını kılan kalabalıkların eylem meydanında toplanması suretiyle gerçekleştirildi. Göstericiler Yermük mülteci kampı üzerindeki kuşatmanın da Gazze'ye uygulanan ambargonun da son bulmasını isteyen sloganlar attılar. Göstericiler aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sinsi oyunlarından oluşan bir plan için masa başı görüşmelerine dönülmesi girişimlerine de tepki gösterdi ve bu planın Filistinliler yararına hiçbir içerik taşımadığını dile getirdiler.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri de eylemde yaptığı konuşmada Yermük mülteci kampına uygulanan kuşatmanın derhal sonlandırılmasını, insanî yardımların sokulmasına imkân tanınmasını ve kampı kuşatma altında tutan tüm silahlı elemanların çekilmesini istedi. Ebu Zuhri, Filistin halkının Gazze'de, Yermük'te ve Ramallah'ta tek yürek olduğunu vurguladı.

gaza-yarmouk-gazze-de-yermuk-protestosu.jpg

Kudüs'te Yermük Mülteci Kampıyla Dayanışma Eylemi

Kudüslü Filistinliler de 16 Ocak Perşembe akşamı Suriye'deki Baas güçleri tarafından kuşatmaya alınan ve açlıktan ölenler kervanına her gün yeni birilerinin katıldığı Yermük Filistin mülteci kampıyla dayanışma amacıyla bir gösteri düzenledi. Aralarında onlarca kadın ve çocuğun da bulunduğu göstericiler Uluslararası Kızılhaç teşkilatının Kudüs'teki merkezi önünde toplanarak bu korkunç vahşetin sonlandırılması için harekete geçilmesini istediler.

yermukadestek-kudus.jpg

Kampa uygulanan insanlık dışı kuşatmanın neden olduğu açlık manzaralarını gösteren fotoğraflar ve bu insanlara uygulanan vahşi kuşatmayı lanetleyen pankartlar taşıyan göstericiler uluslararası insanî yardım kuruluşlarının harekete geçmesini istediler.

"Kudüs'ten Yermük'e Kampanyası" adına açıklama yapan Beşşar el-Meşni, kendilerinin orada açlıktan ölümleri engellemek amacıyla birçok ayni yardım topladıklarını ancak bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmek için birilerinin kendilerine yolu açmalarını, insanlık dışı kuşatmayı yararak o insanlara ulaşılmasına imkân verecek bir kapı açılmasını beklediklerini ifade etti.

Beşşar el-Meşni, sürdürdükleri kampanyanın amacının Kudüs ahalisinin Yermük'teki kardeşlerini unutmadıkları ve onların acılarını aynen hissettikleri mesajını kendilerine iletmek olduğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT