1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze Saldırılarında Şehit Sayısı 12 Oldu
Gazze Saldırılarında Şehit Sayısı 12 Oldu

Gazze Saldırılarında Şehit Sayısı 12 Oldu

Üç gündür Gazze'ye saldırılar düzenleyen işgal güçleri dün gece de iki mücahidi şehit etti.

31 Ekim 2011 Pazartesi 12:42A+A-

Mısır’ın devreye girmesiyle sağlanan ateşkese rağmen Gazze’ye yönelik dün öğleden sonra yaptığı ihlalin ardından dün gece de saldırılarını sürdüren işgal ordusu, üç kişinin şehit olmasına neden oldu.

Dün öğleden sonra ateşkesi bozan işgal güçleri, gece geç saatlerde de ikinci kez ateşkesi ihlal ederek Han Yunus şehrinin doğu kesimine yaptığı saldırıda iki mücahidi şehit etti.

İlk yardım ekipleri, şehitlerin cesetlerini ancak sabaha doğru alabildiklerini belirtirken, Han Yunus sakinlerinden Ali Abdullah Hüseyin ile Yusuf Ruhi Mahmud Ebu Abdu isimli iki şehidin Ahrar Hareketinin askeri kanadı El-Ensar Tugaylarına mensup mücahitler olduğunu belirtti.

Siyonist işgal ordusunun evvelki gün (29 Ekim Cumartesi) aniden Gazze’deki bazı hedeflere saldırması ve ardından da ara ara saldırılarına devam etmesi sonucu şimdiye kadar çoğunluğu İslamî Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Müfrezelerine mensup 12 mücahid şehit oldu. Direniş güçlerinin Siyonist hedeflere füze atmaları sonucu da 1 Siyonist öldü otuzdan fazla Siyonist de yaralandı.

İşgal Ordusunun Gazze’ye Saldırmasının Arkasındaki 10 Neden

Uzmanlar işgal hükümetinin Gazze’yle ilişkileri daha da gererek esir takas anlaşmasının ikinci aşamasını hayata geçirmemeyi planladığını belirterek, bu amaçla Gazze’deki direniş hareketlerinin lider ve mensuplarına suikast yaptığını belirttiler.

El-Mecdu'l-Emni haber sitesine konuşan uzmanlar işgal hükümetinin son günlerde Gazze’ye ani saldırılar düzenlemeye başlamasının arkasında şu 10 nedenin bulunduğunu belirttiler:

1. Siyonist işgal rejimi Hamas hareketiyle diğer direniş güçlerinin başta Rus yapımı gelişmiş füzeler olmak üzere bir çok füze ve uçaksavar elde ettiğini düşünüyor.

2. İşgal ordusunun artık teknolojik olarak fazla üstünlüğü kalmadı. Direnişe karşı kesin sonuç alma konusunda bu zaafı son zamanlarda daha da gün yüzüne çıktı. Filistinli gruplar dünden daha çok birlik ve beraberlik içindeler.

3. Direnişin Şalit’i kaçırması ve Filistin halkı lehine esir takası anlaşması gerçekleştirmesi, Filistin halkı içinde direnişin yolunu daha da önemli kıldı. Aynı şekilde bu başarı daha büyük zaferler kazanılabileceğini de gösterdi. Aynı direniş işgal ordusunun üstünlüğüne darbe indirdi.

4. Son saldırılar işgal rejiminin siyasi olarak derin krizler yaşadığını gösterdi. Şalit’in serbest kalmasının ardından başlayan tartışmalar işgal rejiminin içindeki ihtilafları gün yüzüne çıkardı. İşgal ordusu bu saldırılarla dikkatleri dışa yönlendirerek iç krizi azaltmak istiyor.

5. İşgal rejimi yaşadığı sosyal sorunları aşmak için böyle bir yola başvurdu. Gazze'ye yaptığı saldırıların ardından, gelir adaletsizliğine karşı yapılmak istenen büyük çaplı gösteriyi iptal ettirmesi bunu gösteriyor. İşgal rejimi sınırda güvenlik sorunu olduğu propagandası yaparak Siyonist toplumu sosyal adalet taleplerinden uzaklaştırmak ve başka şeylerle uğraştırmak istiyor.

6. Yaptığı saldırılara misilleme olacağını hesaba katan işgal rejimi, bundan sonra da cinayetlere devam edecektir.

7. Esir takasıyla Siyonist çevrelerin eleştirilerine hedef olan Netanyahu bu saldırılarla güçlü olduğunu ispat etmek istedi. Siyonist topluma kızan Netanyahu öfkesini Filistinlilerden çıkarıyor.

8. İşgal rejimi başarısızlıklarını örtbas etmek için de Batı Yaka’da geniş çaplı tutuklamalara başlayacaktır.

9. Siyonist yönetim bundan sonra özgürlüğe kavuşmuş esirlere yönelik saldırılara da başlayabilir. Gazze’dekilere karşı suikast yaparken, Batı Yaka’dakilere karşı tutuklama kampanyası başlatabilir. Amerika Kongresinde esir takasıyla serbest bırakılan 36 Filistinlinin terör listesine alınmasının talep edilmesi işgalciyi kuşkusuz özendirdi.

10. Suikast işgal ordusunun kendi zayiatını azaltma yollarından biridir. Suikastlar, kendisi fazla zayiat vermezken karşı tarafa fazla zayiat verdiriyor. Şalit konusunda fazlaca zarar eden işgal yönetimi zararı telafi etmek için her türlü yola başvuracaktır.

Yukarıda dile getirilen sebeplerden dolayı Siyonist işgal ordusu suikast, cinayet ve saldırılarla iyice sarsılan prestijini kurtarmak istiyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum