1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gazze Gemisi Yardımları Somali’ye Ulaştırdı
Gazze Gemisi Yardımları Somali’ye Ulaştırdı

Gazze Gemisi Yardımları Somali’ye Ulaştırdı

Somali'ye yardım götürmek üzere İstanbul'dan yola çıkan Gazze gemisi, 22 gün yol aldıktan sonra Mogadişu’ya ulaştı.

19 Eylül 2011 Pazartesi 14:00A+A-

13 Ağustos 2011 tarihinde İstanbul Limanı’ndan hareket eden ve yaklaşık 22 gün süren yolculuğun ardından Somali’nin başkenti Mogadişu’ya ulaşan “Gazze” gemisi Mogadişu Limanı’nda İHH ekiplerince karşılandı.

Gemiyle bölgeye ulaştırılan un, şeker, mama, pirinç, mısır, makarna, süt tozu ve tıbbi malzemeden oluşan 3.000 tonluk yardımlar ekiplerimiz tarafından açlıkla mücadele eden Somalililere dağıtılacak.

Süveyş Kanalı’ndan geçerek Somali’ye ulaşan bu ilk yardım gemisinin ardından İHH bölgeye 6.000 ton yardım malzemesi taşıyan bir gemi daha gönderdi.

İkinci geminin önümüzdeki günlerde bölgeye ulaşması bekleniyor.

14 Somalili çocuk tedavi için İstanbul’a getirildi

Neredeyse her aileden en az bir çocuğun hayatını kaybettiği ve her üç çocuktan birinin yetersiz beslenme nedeniyle hastalandığı Somali’de çalışmalarını sürdüren İHH, bölgede kamplarda kurduğu acil yardım kliniklerinde hastaların tedavilerine destek oluyor. İHH, acil olarak tedavi edilmesi gereken ancak Somali’de tedavileri mümkün olmayan 14 çocuğu TİKA ve THY’nin de katkılarıyla tedavi ettirmek üzere 13 Eylül’de İstanbul’a getirdi. Esenler Avicenna Hastanesi’nde tedavilerine başlanan çocuklar, iyileşince ülkelerine geri götürülecekler.

HABERE YORUM KAT