1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gaziantep’te Suriye İntifadası Selamlandı
Gaziantep’te Suriye İntifadası Selamlandı

Gaziantep’te Suriye İntifadası Selamlandı

Sabah namazında buluşan gençler, namazdan sonra basın açıklaması yaparak Suriye’deki zulmü kınayıp Suriye Direnişine selam durdular.

15 Mart 2015 Pazar 11:33A+A-

Gaziantepte Yeşil Cami de bir araya gelen gençler sabah namazını kıldıktan sonra cami avlusunda toplandılar. Gruptan Muhammed Hamza AKMAN niçin burada olduklarıyla ilgili bir konuşma yaptı. Akman: “ Sabah namazında burada toplanmamızın gayesi 5 yıldır bütün zorluklara, sıkıntılara, zulümlere rağmen yılmadan dik duran ve gün geçtikçe güçlenen Suriye kıyamının yıldönümünde Esed ve (HAİN) işbirlikçileri İran-Rusya-Çin gibi küresel emperyal zulüm odaklarını kınamak ve başından beri izzetli duruşundan taviz vermeyen Suriye devriminin yanında olduğumuzu ve bunun destekçisi olduğumuzu haykırmaktır!”  diye bir konuşma yaptıktan sonra basın açıklamasını okumak üzere sözü Kerim ASLANA devretti.

Basın açıklaması tekbirlerle son buldu.

BASIN AÇIKLAMASI

Bismillahirrahmanirrahim

Yıllarca Baas diktatörlüğünün yönetimi altında yaşamak zorunda kalan Suriye halkı, 15 Mart 2011 tarihinde zulüm düzenine isyan etti. Hürriyet, adalet  ve onur için sokak gösterileri ile başlayan Suriye İntifadası, Essed yönetiminin gösterilere acımasısz bir şekilde müdahale etmesi üzerine silahlı direniş evresine geçti. Esed yönetimi kimyasal silahlar ve varil bombaları ile diktatörlüğe karşı başkaldıran Müslüman Suriye halkını teslim alacağını düşünse de Suriye halkı ödediği bütün bedellere rağmen teslim olmadı. Bundan dolayı biz Suriye’ye baktığımızda yılmadan direnen, teslim olmayan bir halk görüyoruz. Biz Suriyeye baktığımızda her günü bir kahramanlık, insanlık dersi olan geride bırakılmış mücadele dolu 5 yıl görüyoruz.

Esed ve işbirlikçilerinin zulmü intifadanın 5. yılında da halen devam ediyor. Kendisine küresel sorun çözücüler payesi biçilen uluslarası toplumun ketumluğundan da aldığı cesaretle Baas rejimi mazlum halka kan kusturmayı sürdürüyor. Uluslararası toplum denilen emperyalist güruh, mücrim Esed’in patronları İran ve Rusya’yı 5 yıldır sözde ikna etmeye çalışmaktalar. Bunca zulme, zorbalığa, alçakça katliamlara, imkansızlıklara vede uluslararası toplumun umursamazlığına rağmen kıt imkanlarala ama iman ve umutla tevhid, adalet ve özgürlük mücadelelerini bugüne getiren Suriye halkının zafere doğru yürüyüşü küresel istilbarı derin endişelere, korkulara sevk etmiştir. Onlar; çıkarları uyuşmadığı için daha düne kadar karşı çıktıkları Esed diktatörlüğünü şimdilerde yaşatmak, ömrünü uzatmak için canhıraş çabalar içerisindeler. Küresel zalimler, Suriye’de giderek yükselişe geçen ve homojenleşen islami direnişi zayıflatmak güçten düşürmek ve son kertede İslami direnişin iradesini teslim alarak kendi beklentilerine cevap vermeye mecbur hale getirmek için çabalamaktalar.

Ama öte yandan neredyse tüm dünya doğal, hukuki, insani talep ve beklentilerini görmezlikten gelse ve Esed-İran-Rusya’dan oluşan vahşet koalisyonu buradan destek alarak katliamlarını sürdürse de aziz Suriye hlakı inşallah onurlu bir gelecek maksadı ile istikrarlı şekilde sürdürdüğü direnişini kararlılıkla ve yılmadan devam ettiriyor. Bu onurlu direnişle dayanışma sorumluluğumuz elbette sadece yardım yollamakla sınırlı olmayıp çok boyutlu bir sahiplenmeyi gerektiriyor. En başta da Suriye direnişini Müslümanlar olarak komşu bir halkın mücadelesi olarak değil, mensubu olduğumuz İslam ümmetinin bir imtihanı, imtihanımız olarak görmemiz lazım. Ve bu perspektiften bakarak tam 4 yıldır her türlü imkansızlığı, zorluğu, katliamı Allah için göğüsleyen Suriye halkının direnişini sürdürmesinin Müslümanlar için bir onur ve iftihar olarak kavranması gerekir.

Evet bu 5 yıl içinde belki Baas yönetimi yıkılmadı; fakat Suriye halkı da her şeye rağmen zalimlere boyun eğmedi. İran’a Hizbullah’a ve IŞİD’e rağmen hürriyet iradesini kaybetmeyen Suriye halkının bu gün 5. Yılına girecek intifadası, Ümmet-i Muhammed’in geçmişine altın harflerle yazılmış şerefli bir tarihtir. Bizler Türkiyeli gençler olarak Suriye devrimini desteklemekten onur duyduğumuzu ve Suriye İntifada’sını Filistin İntifadası’ndan ayırmadığımızı belirtmek istiyoruz. Şehit Ebu Abdullahların, Abdulkadir Salihlerin, Ebu Tayyip dedelerin temsil ettiği mutedil devrimcilerin zalimlere karşı verdikleri mücadele ile gurur duyuyoruz. Her ne olursa olsun adalet, insanlık, vicdan ve İslam hukukunun kurallarına riayet eden gerçek mücahitleri kardeşlerimizi selamlıyoruz. Deirenin ey Şam’ın, Halep’in, İdlip’in kahramanları… Direnin ki Allah Ümmet-i Muhammed’e zafer sevinçleri yaşatsın… İntifadanın 5. Yılı’na girerken Suriye halkının hürriyet mücadelesini tebrik ediyor, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Müslüman halkımızı özellikle de gençliği intifadanın 5. Yılında Suriye devrimine daha fazla destek vermeye çağırıyoruz. Sabahın bu saatinde camilere koşan, Suriye halkını unutmayan, zalimlere karşı mazlumların yanında saf tutan tüm duyarlı kardeşlerimize de teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz… 

MÜSLÜMAN GENÇLER

HABER: Fatih ŞİMŞEK               

FOTOĞRAF: İbrahim ANMAÇ/Mehmet ÇELEBİ

HABERE YORUM KAT