1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gaziantep'te Faşist Saldırıya Polis Engeli
Gaziantep'te Faşist Saldırıya Polis Engeli

Gaziantep'te Faşist Saldırıya Polis Engeli

Gaziantep'te çoğu 18 yaşından küçük yaklaşık 300 provakatör, kentteki Suriyelileri protesto etmek istedi, polis engelledi. Başbakan Erdoğan, "Sıkıntıları biliyorum, provokasyonlara aldanmayın" dedi.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 13:23A+A-

Gazantep'te, kent merkezinde kiraladıkları evlerde veya parklarda kalan Suriyelilerin asayiş olaylarını artırdığı, kiraları yükselttiği ve açtıkları işyerleriyle haksız rekabete neden oldukları iddiasıyla sosyal medya üzerinde örgütlenen faşist gruplar saat 16.30'de Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. 

300 kişilik kalabalık gruptakilerin çoğunun yaşı 18'den küçüktü. Valiliğin protesto, yürüyüş ve gösterileri 1 ay süreyle yasakladığı kentte, önceden önlem alan polis, grubun dağılmasını istedi.

Ancak polisin uyarısını dinlemeyen saldırganlar, slogan atarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Maarif Meydanı'nı trafiğe kapatmak isteyen provakatörleri polis yoldan çıkarmak istedi. Bu sırada polisle saldırganlar arasında kısa süreli arbede çıktı. Arbede sırasında polis, dağılmamakta ısrar eden 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden yaşı küçük olanlar Çocuk Polisi, yetişkinler ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

STK'lar harekete geçti

Kentte son günlerde meydana gelen olaylar Suriyeli sığınmacıları da tedirgin ederken Gaziantep'teki bir çok sivil toplum kuruluşu da harekete geçti. Esnaf ziyaretlerinde bulunarak, 'Gaziantep'e yakışan misafirperliğin zarar görmemesi gerektiğini' söyleyen STK temsilcileri gerginliğin sona ermesini istedi. 

Erdoğan: Sıkıntıları biliyorum, provokasyonlara aldanmayın

Hatay'daki mitinginde son günlerde meydana gelen Suriyelilere yönelik saldırılara değinen Başbakan Tayyip Erdoğan da, "Türkiye 3,5 yıldır Suriyeli mazlumlara kapıları açtı. Bunun Hatay'da, Kilis'te, Şanlıurfa'da, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerimizde belli bazı sıkıntılar doğurduğunu biliyorum. Dost zor zamanda belli olur, bombalardan kaçan bu insanlara eğer biz kapımızı açmazsak yarın aynı şeyle biz baş başa olursak ne olacak" dedi.

Erdoğan, "Esed yanlıları ve onlarla birlikte CHP'liler, çeşitli şehirlerde provokasyon yapmak için ellerinden geleni yapıyor. Sakın bunlara aldanmayalım, bunların tuzağına asla düşmeyelim. Yarın bize ensar olmanın şerefi, onlara yaptıkları provokasyonların utancı kalacaktır" ifadelerini kullandı. 

 Al Jazeera, DHA ve AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum