1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Gannuşi’nin Son Kitabı Mana Yayınlarından Çıktı
Gannuşi’nin Son Kitabı Mana Yayınlarından Çıktı

Gannuşi’nin Son Kitabı Mana Yayınlarından Çıktı

Raşid Gannuşi’nin “İslam Devletinde Kamusal Özgürlükler” adlı son kitabı Mana Yayınları tarafından Türkçeye kazandırıldı.

23 Kasım 2013 Cumartesi 13:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mana Yayınları, Raşid Gannuşi’nin kaleme aldığı son kitabı “İslam Devletinde Kamusal Özgürlükler”i tercüme ederek yayınladı.

Osman Tunç’un çevirdiği ve orijinal adı “el-Hurriyatü'l Amme fi'd-Devleti'l İslamiyye” olan kitap 584 sayfa.

İnsan hak ve özgürlüklerinin hem Batı’da nasıl algılandığını hem de İslam’da nereye tekabül ettiğinin etraflıca irdelendiği kitapta siyasi özgürlükler ve demokrasi konusu da geniş bir şekilde tartışılıyor. Kitap, İslami yönetimin temel ilkelerine dair de ciddi bir kaynak hüviyetinde.

Tunus Devriminin en öne çıkan ismi olan NAHDA hareketi lideri Raşid Gannuşi, baskı rejiminden dolayı uzun süre Batı’da yaşamış ve devrim sonrasında Tunus’a dönmüştü. Gannuşi’nin bu kitabı çağdaş İslam siyaset düşüncesinin temel eserleri arasına girmeye aday.

Mana Yayınları: 0212 533 05 35  

gannusi-islam-devletinde-kamusal-ozgurlukler-mana.jpg

Raşid Gannuşi, kitap hakkında şunları söylüyor:

"Özgürlük değerlerinin kökleşmesi, insana saygı ve insan haklarını yüceltmek suretiyle diyalogu kolaylaştırmaya katkıda bulunmak, dolayısıyla yeryüzünde acı çekenlerin yeniden direnme gücü kazanmasında ve azcık da olsa sıkıntıların hafiflemesinde pay sahibi olmak beni mutlu kılar.

Yönetime katılım, halkın yönetimi denetlemesi ve hangi din ve milletten olursa olsun diktatörlüğe karşı bütün güçlerini seferber ederek mücadele etmek temel hak ve özgürlük ilkelerini oluşturmaktadır. Zira bu yaşam sınavının temeli de, direği de çatısı da bunlardır.

İslam her şeyden önce zulüm ve zorbaları reddetmektir; ondan sonra iman kapıları açılır ve insan gerçek değerini bulur. Bu nedenle, İslam’ı en güzel özetleyen tanım şu olabilir: “Tam kapsamlı bir özgürlük devrimi.”

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum