1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Gannuşi: "Meşal, En Şerefli Devrimin Lideridir"
Gannuşi: Meşal, En Şerefli Devrimin Lideridir

Gannuşi: "Meşal, En Şerefli Devrimin Lideridir"

Gannuşi: "Meşal, dünyadaki en şerefli devrimin ve en şerefli hareketin lideridir."

04 Ekim 2012 Perşembe 15:24A+A-

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre; Tunus En-Nahda Hareketi lideri Şeyh Raşid El-Gannuşi, Suriye ve İran'ın İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'i hedef alan saldırısını şiddetle kınadı. Şeyh El-Gannuşi, Halid Meşal'e saldırının ancak ümmet düşmanlarına hizmet edeceğini söyledi.

Quds Press Ajansı'na konuşan Raşid El-Gannuşi, Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'in Suriye devrimini desteklemesinin sağlıklı bir karar olduğunu ifade ederek, "Halid Meşal, dünyadaki en şerefli devrimin ve en şerefli hareketin lideridir. Ümmetin merkezi davasının liderliğini yapmaktadır. En şerefli ve en adil davanın başındadır. Ona saldırı ancak ümmet düşmanlarının işine yarar" dedi.

Suriye ve İran'ın Halid Meşal'e saldırısının Filistin direnişini çok fazla etkilemeyeceğini belirten El-Gannuşi, Arap Baharı devrimlerinin başlamasıyla Filistin davasının en büyük desteği bu devrimlerden aldığını söyledi.

Ürdünlü İslami hareket liderlerinden Dr. İshak El-Ferhan da, İran ve Suriye'nin Halid Meşal'i hedef alan saldırılarını kınayarak, bu tür saldırıların "İsrail"e hizmet ettiğini belirtti.

Quds Press Ajansı'na konuşan El-Ferhan, "Halid Meşal ve arkadaşları Filistin davasıyla meşguller. Onlar kendilerine destek olanlara teşekkür ediyorlar fakat bu o ülkelerin resmi politikalarını mutlaka desteklemelerini gerektirmez" dedi.

 

HABERE YORUM KAT