1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Fransız gazeteci: Erdoğan Avrupalı Liderlerde Olmayan İradeye Sahip
Fransız gazeteci: Erdoğan Avrupalı Liderlerde Olmayan İradeye Sahip

Fransız gazeteci: Erdoğan Avrupalı Liderlerde Olmayan İradeye Sahip

Paris Match Genel Yayın Yönetmeni Chauffier, "Erdoğan diğer Avrupalı siyasetçilerde olmayan güçlü bir iradeye sahip. Güçlü bir duruşunuz olduğu sürece bu diğerlerini rahatsız eder. Bu aslında Batı'nın işine gelmiyor " ifadelerini kullandı.

26 Ekim 2016 Çarşamba 13:08A+A-

Paris Match Dergisi Genel Yayın Yönetmeni katıldığı bir televizyon programında Erdoğan'ın, diğer Avrupalı siyasetçilerde olmayan güçlü bir iradeye sahip olduğunu söyledi.

"Kürtlerin iktidarda yer aldığı tek ülke Türkiye"

Fransa'da yayımlanan bir tartışma programında Türkiye'ye ve Erdoğan'a yönelik suçlamalara sert tepki gösteren ve "Dünyada Kürtlerin düzenli olarak iktidarda yer aldığı tek ülke Türkiye'dir. Parlamentoda onlarca temsilcileri var" sözleri sosyal medyada geniş yankı uyandıran Chauffier, açıklamalarda bulundu.

"Erdoğan Avrupalı liderlerde olmayan iradeye sahip"

Özellikle Batı medyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "giderek otoriterleştiği" yönünde ağır ithamların yer almasına ilişkin görüşü sorulan Chauffier, şu değerlendirmeleri yaptı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kara propaganda yapılması onun doğru yolda olduğunu gösteriyor. Erdoğan diğer Avrupalı siyasetçilerde olmayan güçlü bir iradeye sahip.

Erdoğan iktidara geldiği yıllarda yaptığı reformlarla, ordunun devlet üstündeki nüfuzuna son verdiği için Avrupalılar tarafından çok takdir edildi. O dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imajı çok iyiydi. Fakat Fransa DAİŞ'e savaş ilan ettiğinde durumlar değişti. Onun hakkında kötü bir algı oluşturuldu. O algı; Cumhurbaşkanı DEAŞ ile iş birliği mi yapıyor yoksa DEAŞ'a karşı mı şeklindeydi. Kafalarda soru işareti oluşturdular. Tabii her ne kadar kara propaganda yapsalar da bunun Erdoğan'ın lehine olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok başarılı olduğunu gösterdiğini düşünüyorum.Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kara propaganda yapılması onun doğru yolda olduğunu gösteriyor. Erdoğan diğer Avrupalı siyasetçilerde olmayan güçlü bir iradeye sahip."

"Erdoğan'ın bütün imajı değiştirilmeye başlandı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında sürekli "Batı tipi laikliği getirelim" dediğini, öte yandan Ortadoğu'da olsun başka yerlerde olsun sürekli halkın desteklediği, seçtiği liderlerin yanında yer aldığını ifade eden Chauffier, "Tunus'ta İslamcılar iktidarda değil ama Türkiye onların yanında. Niye? Çünkü halk bu iktidarı destekliyor. Dolayısıyla Türkiye de bu iktidara destek veriyor." dedi.

Erdoğan'ın imajının başlangıçta Avrupa'da çok iyi olduğunu anlatan Chauffier, "(Modernite getiriyor, reformlar yapıyor, ordunun devlet üzerindeki kontrolünü kaldırıyor) şeklinde iyi bir imajı vardı. Ne zaman Fransa DEAŞ'la savaşa girdi, o zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün imajı değiştirilmeye, hakkında kötü, yanlış bir algı oluşturulmaya başlandı." diye konuştu.

"Meclis'in bombalanması karşısında şaşkınlık yaşadık"

Avrupa'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası özgürlüklere neden sahip çıkmadığı ve seçilmiş hükümeti destekleyen bir açıklamayı neden yapmadığı hususunda Chauffier, şöyle konuştu:

"Fransa'da 14 Temmuz'da biliyorsunuz 100 kişi öldü, çok büyük bir katliamdı. O yüzden de ertesi gün 15 Temmuz Türkiye'de darbe girişimi olduğu zaman Fransız halkı kendi yaşadığı trajediyle uğraştı ama asıl mesele şu oldu: Türkiye'de yıllardan beri askeri darbeleri yapan askerler ki dünyanın en iyi ordularından birine sahip, her seferinde darbe girişiminde başarılı oluyorlardı. Bu sefer çok amatörce bir darbe girişimi oldu, nasıl oluyor da bu güçlü ordu başarısız oldu? Bu durum kafalarda soru işareti oluşturdu."

"Bu kadar generalin ve subayın, hayatlarını bitirecek bir oyunda rol alması akıl dışı bir şey olmaz mı?" sorusu üzerine Chauffier, "Biz artık, bunun Gülen Cemaati tarafından yapılan bir darbe girişimi olduğundan eminiz... Meclis'in bombalanması karşısında şaşkınlık yaşadık." yanıtını verdi.

AA

HABERE YORUM KAT