1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fransa'dan Göçmenler İçin İnsanlıkdışı Teklif
Fransa'dan Göçmenler İçin İnsanlıkdışı Teklif

Fransa'dan Göçmenler İçin İnsanlıkdışı Teklif

Fransa'nın Sosyalist Partili Cumhurbaşkanı François Hollande, Akdeniz'de göçmen kaçakçılığı için kullanılan botların tespit edilerek imhası için BM Güvenlik Konseyi'ne teklif sunacaklarını açıkladı.

24 Nisan 2015 Cuma 00:31A+A-

Akdeniz'deki 800 kişinin hayatını kaybettiği en büyük göçmen trajedisini görüşen AB liderleri arama kurtarma operasyonlarına ayrılan kaynağı üç katına çıkarma kararı alırken, Fransa 

Cumhurbaşkanı François Hollande, göçmen kaçakçılığı için kullanılan botların tespit edilerek imhası için BM Güvenlik Konseyi'ne karar teklifi sunacaklarını açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Akdeniz'deki arama kurtarma çalışmalarına harcanan AB kaynağını üç katına çıkaracaklarını söyledi. 

Akdeniz'de son 21 yılda 30 bin göçmen daha iyi bir yaşam umuduyla çıktıkları yolculukta hayatını kaybetti. En son bir teknede 800 göçmen boğularak ölürken, 28 kişi kurtarılabildi. 

AB'nin arama kurtarma çalışmalarının çapını düşürmesi insan hakları örgütlerinden büyük bir tepki alırken, Birlik'teki sağcı partiler göçmenler caydırmak için göçmen teknelerinin vurulmasını tavsiye etmişti. 

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT