1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa’dan Doğu Guta’daki Saldırılara Kınama
Fransa’dan Doğu Guta’daki Saldırılara Kınama

Fransa’dan Doğu Guta’daki Saldırılara Kınama

Doğu Guta’daki artan saldırılar hakkında açıklamalarda bulunan Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Von der Mühll, bu saldırılardan Beşşar Esed rejimi, Rusya ve İran’ın sorumlu olduğunu ifade etti.

21 Şubat 2018 Çarşamba 10:20A+A-

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Von der Mühll, yaptığı basın açıklamasında, Suriye’de Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta’ya düzenlendiği ve yüzlerce sivilin öldüğü saldırılarda sivil yerleşimlerin ve hastanelerin hedef alındığını hatırlattı.

AA’da yer alan habere göre, saldırıları, insan haklarını ciddi bir şekilde ihlal ettiği için kınadığını ifade eden Mühll, bu saldırıların, Esed rejimi, Rusya ve İran’ın sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Mühll, Rusya ve İran’ın, Astana anlaşmaları çerçevesinde Doğu Guta’da ateşkesi sağlamış olması gerektiğini vurgulayarak, Fransa’nın, Birleşmiş Milletler’deki (BM) müttefiklerine, Suriye’de insani ateşkesin sağlanması için sorumluluk alma çağrısı yaptığını bildirdi.

400 Bin Kadar Sivil Kuşatma Altında

Direnişçilerin kontrolünde bulunan Doğu Guta’da yaklaşık 400 bin sivil yaşıyor.

Doğu Guta, Astana anlaşmalarında “gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilmişti ancak Rusya’nın garantörlüğünü üstlendiği Esed rejimi, geçen yıl nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını yoğunlaştırdı ve son aylarda saldırılarını şiddetlendirdi.

İnsani krizin derinleştiği bölgede, yüzlercesi acil durumda binlerce hasta sivil tahliye edilmeyi bekliyor. Bunların birçoğu çocuk veya ileri evre kanser hastası. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk açlık ve ilaçsızlık yüzünden yaşamını yitirmişti.

“69 Sivil Aşırı Derecede Yetersiz Beslenmeyle Karşı Karşıya”

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq dünkü açıklamasında, 69 sivilin aşırı derecede yetersiz beslenmeyle karşı karşıya, 127 çocuğun hayati tehlikesi olduğunu söylemişti.

Haq, tüberküloz, tifo ve uyuz gibi bulaşıcı hastalıkların görülmeye başladığını, aşıların tükenmesi nedeniyle 600 çocuğun tehlike altında bulunduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT