1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa'da Bir Restoran: Müslümanların Yemeğine Fare Zehri Katacağız
Fransa'da Bir Restoran: Müslümanların Yemeğine Fare Zehri Katacağız

Fransa'da Bir Restoran: Müslümanların Yemeğine Fare Zehri Katacağız

Müslümanlara yönelik düşmanlığın had safhada olduğu Fransa'da, müslüman bir kadın gittiği restoran tarafından “terörist” olmakla itham edilerek restorandan kovuldu!

28 Ağustos 2016 Pazar 16:59A+A-

Son günlerde, müslüman kadınların haşemayla denize girmesinin yasaklandığına dâir haberlerle gündeme gelen Fransa'da bir restoranda yaşananlar İslâm’a ve müslümanlara yönelik düşmanlığın geldiği noktayı gözler önüne serdi.

“Müslümanlar Burada Yemek Yiyemez”

Haşema giyen müslüman bir kadın, gittiği restoranda “terörist” olmakla itham edildi ve restoran şefi tarafından tehdit edilerek restorandan kovuldu.

Restoran şefi, müslüman kadını şu faşist sözlerle tehdit etti:

“Restoranımda müslümanlar yemek yiyemez, gelirseniz, sizin yemeklerinize fare zehri katacağım”.

İslâm düşmanı şefin bu akıl almaz sözleri, o ân restoranda bulunan kişilerce kaydedildi ve sosyal medyada paylaşıldı.

Fransa’da “Haşema Yasağı”

Fransa, son haftalarda “haşema yasağı” ile konuşulur hâle gelmişti. Ülkenin bazı bölgelerinde denize haşema ile girmeyi yasaklayan belediyelere, Danıştay’dan ret gelmesine rağmen, bazı belediyeler Danıştay'ın kararını görmezden gelmeye devam etti. Fransa polisinin sahilde dolaşıp, haşema ile denize giren kadınları denizden çıkarması, birçok sivil toplum kuruluşunun tepkisini çekmişti.

“Demokrasi” ve “laiklik” söylemlerini sıkça diline dolayan Fransa'nın, kişilerin hak ve hürriyetlerine saygı duymaması sıkça dile getirilen söz konusu söylemler hususunda Fransa’nın ne kadar samimi olduğunu bir kez daha ortaya koydu!

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler :

HABERE YORUM KAT