1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. HİNDİSTAN

  4. Fransa ve Hindistan Arasında Savaş Uçağı Satışı Anlaşması İmzalandı
Fransa ve Hindistan Arasında Savaş Uçağı Satışı Anlaşması İmzalandı

Fransa ve Hindistan Arasında Savaş Uçağı Satışı Anlaşması İmzalandı

Fransa'nın Rafale tipi savaş uçaklarının Hindistan'a satışıyla ilgili anlaşma Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de imzalandı.

23 Eylül 2016 Cuma 12:15A+A-

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada Hindistan'a satılacak 36 Rafale uçağıyla ilgili resmi anlaşmanın Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın katıldığı törende imzalandığı belirtildi.

Fransa ile Hindistan arasında Rafale savaş uçaklarının satışı ile ilgili 4 yıla yakın süren görüşmeler sonuçsuz kalmıştı. Karşı tarafın, uçakların Hindistan'da üretilmesi isteklerine olumsuz yanıt veren Fransa, 2015'in ağustos ayında bu yöndeki anlaşma çerçevesinin rafa kaldırıldığını açıklamıştı.

Geçen yıl nisan ayında Paris'i ziyaret eden Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Fransa'dan 36 adet "uçuşa hazır" Rafale tipi savaş uçağı satın almak istediklerini söylemişti.

Rafale savaş uçakları, 2005'ten beri Fransız ordusunda kullanılıyor. Uzun yıllar boyunca birçok ülkeyle satış görüşmeleri gerçekleştiren Fransa, ilk 2015 şubat ayında 24 adet uçağı Mısır'a satmıştı.

Fransa bu satıştan sonra bir sözleşme daha imzalayarak 24 adet Rafale'ı Katar'a satmayı başarmıştı. Aynı dönemde Brezilya yönetimi ile yapılan görüşmeler ise sonuçsuz kalmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT