1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa Polisi Mülteci Kampını Yerle Bir Ediyor!
Fransa Polisi Mülteci Kampını Yerle Bir Ediyor!

Fransa Polisi Mülteci Kampını Yerle Bir Ediyor!

Fransa, mültecilerle polis arasında gece boyunca devam eden çatışmaların ardından “Vahşi Orman” (Jungle) olarak bilinen Calais’deki mültecinin kampının yıkımına devam etti.

01 Mart 2016 Salı 12:01A+A-

Fransa’nın güneyinde yer alan ve İngiltere’ye gitmek isteyen binlerce mültecinin beklediği Calais’deki “Vahşi Orman” (Jungle) lakaplı kamptaki yıkım işlemi dün başlamış, bazı mültecilerin polise taş atması sonucunda başlayan çatışmalar geç saate kadar sürmüştü.

Gerilimin yükselmesinin ardından bölgeden çekilen polislerle mülteciler arasında gecenin ilerleyen saatlerinde ikinci kez çatışma çıktı. Yaklaşık 100 kişilik bir mülteci grubu yolu tıkayarak kamyon ve TIR’lara tırmanmaya çalıştı.

Mültecileri durdurmak isteyen polis ise sersemletici bomba ve biber gazı ile müdahale etti.

calais-001.jpg

Öte yandan bölgeden gelen görüntüler, bazı mültecilerin plastik ya da tahta sopalar taşıdığını gösterdi. Fransa’nın Europe1 radyosuna konuşan bir görgü tanıdığı da “Bir çete savaşı sahnesi gibiydi, otomobilleri taşlıyorlardı. Bize doğru ellerinde bıçaklarla geldiler.” dedi.

Uzun süren çatışmaların ardından Fransa polisi bölgede kontrolü sağlarken, mültecilerin yeniden Manş Denizi’ne ulaşmak için harekete geçebileceği belirtiliyor.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT