1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. IŞİD'e Bağlı Örgütten Fransa'ya Tehdit
IŞİD'e Bağlı Örgütten Fransa'ya Tehdit

IŞİD'e Bağlı Örgütten Fransa'ya Tehdit

Cezayir'in doğusunda bir Fransa vatandaşı kaçırıldı. Eylemi üstlenen ve kendilerine 'Halifenin Askerleri' adını veren grup, Fransa'nın IŞİD'e yönelik hava saldırılarını durdurmaması halinde rehineyi öldüreceklerini duyurdu.

23 Eylül 2014 Salı 04:17A+A-

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, erkek rehinenin Cezayir’in doğusunda tatilini geçirirken kaçırıldığı söylendi.

Açıklamada, şu ana kadar hiçbir grubun sorumluluğu üstlenmediği belirtildi. Ancak Fransız basınına ulaşan videoda, söz konusu rehinenin görüntülerine yer verildiği ve ''Fransa'nın Irak'taki operasyonlarına 24 saat içinde son vermemesi halinde bu kişinin infaz edileceği'' iddia edildi. Bakanlık şu ana kadar bu görüntülerle ilgili bir açıklama yapmadı.

AFP ajansının haberine göre, Herve Pierre Gourdel isimli Fransız vatandaşı Cezayir’in doğu bölgelerinde etkin olan ve IŞİD’e bağlılığını açıklayan 'Halifenin askerleri'’adlı grup tarafından kaçırıldı.

Sosyal paylaşım sitelerinde ABD ve Fransa vatandaşlarının tehdit edildiği ve IŞİD tarafından yüklendiği ileri sürülen videolar yayınlanmıştı. Birçok dilde yayınlanan videolarda, IŞİD sözcüsü olduğu iddia edilen kişinin, "İslam Devletine (IŞİD) karşı koalisyona girmiş Amerikalı veya Fransız inanmayan kimi bulursanız istediğiniz şekilde öldürebilirsiniz" şeklindeki ifadeleri yer alıyor.

AFP

HABERE YORUM KAT

1 Yorum