1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa Başbakanı: Camilere Mali Yardım Yasaklanmalı
Fransa Başbakanı: Camilere Mali Yardım Yasaklanmalı

Fransa Başbakanı: Camilere Mali Yardım Yasaklanmalı

Fransa Başbakanı Manuel Valls, ülkedeki camilere dışarıdan mali yardımın geçici bir süreliğine yasaklanmasını değerlendirebileceğini ifade etti.

29 Temmuz 2016 Cuma 14:02A+A-

Le Monde gazetesinin sorularını yanıtlayan Valls ayrıca, Fransız imamların ülke dışında değil, Fransa'da eğitim almaları çağrısında bulundu.

Başbakan Valls ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, ülkede son 18 ayda Fransa'da yaşanan üç IŞİD bağlantılı saldırıyı engelleyemedikleri için eleştiriliyordu.

Fransız Haber Ajansı AFP'nin aktardığı habere göre, gazeteye verdiği röportajda Valls, ülkenin kuzeyindeki Rouen kenti yakınlarında hafta başı rahip Jacques Hames'i öldüren saldırganlardan birinin elektronik kelepçeyle serbest bırakılmasının da kendileri açısından bir 'başarısızlık' olduğunu kabul etti.

Kiliseye saldıranlardan 19 yaşındaki Adel Kermiche, 'terör bağlantılı suçlardan' yargılanmayı bekliyordu.

Rouen'deki saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Kermiche, geçen yıl iki kez Suriye'ye gitmek isterken tutuklanıp cezaevinden, elektronik izleme bilekliği takılarak salınmıştı.

Başbakan, 'camilerin inşasında dışarıdan mali kaynakların yasaklanması gerektiğini' söyledi ve belirli bir süre için bu fikre açık olduğunu ifade etti.

Valls ayrıca, "İmamlar Fransa'da eğitilmeli, başka bir yerde değil" dedi.

BBC

HABERE YORUM KAT