1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. FKÖ İsrail'le Güvenlik Koordinasyonunu Durdurdu
FKÖ İsrail'le Güvenlik Koordinasyonunu Durdurdu

FKÖ İsrail'le Güvenlik Koordinasyonunu Durdurdu

Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Halk Kurtuluş Örgütü, İsrail ile tüm güvenlik koordinasyonunu durdurma kararı aldı.

05 Mart 2015 Perşembe 23:17A+A-

İki gün süren Filistin Merkez Konseyi toplantısının ardından Reuters'a konuşan Filistinli bir üye, "Konsey İsrail ile tüm güvenlik koordinasyonlarını durdurma kararı aldı" açıklamasını yaptı. 110 üyeli konseyden yapılan açıklamada ise "İsrail'in iki taraf arasında imzalanan anlaşmalara riayet etmemesi nedeniyle işgal yönetimiyle güvenlik koordinasyonları durdurulacaktır" ifadeleri yer aldı. Konsey İsrail'i de işgal altında tuttuğu Filistin halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırırken, Tel Aviv'in uluslararası yasalara uyması gerektiğinin altını çizdi. 

Açıklamada BM Güvenlik Konseyi'ne de "İsrail işgalinin sona ermesi için bir tarih belirleyin ve 1967'den beri işgal altında bulunan Filistin Devleti'nin kendi toprak bütünlüğünü koruyabilmesini sağlayın" çağrısı yapıldı. 

Filistin Halk Kurtuluş Örgütü, "Yahudi Devleti kavramını reddediyoruz. Ayrıca geçici sınırlarda bir Filistin Devleti'ni de reddediyoruz. İsrail Ordusu'nu Filistin topraklarında tutacak her türlüğü formulü reddediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT