1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Fırat Üniversitesinden İhvan'a Selam!
Fırat Üniversitesinden İhvan'a Selam!

Fırat Üniversitesinden İhvan'a Selam!

Fırat Üniversitesi öğrencileri Mısır cuntasının İhvan liderlerine yönelik hukuk katliamını protesto ettiler.

18 Mayıs 2015 Pazartesi 14:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Özgür-Der Üniversite Gençliği’nin çağrısıyla bir araya gelen Genç İHH, Mavera İlahiyat, Genç Düşünce, Fikir ve Medeniyet, İlim ve Kültür Toplulukları Muhammed Mursi, Yusuf el-Karadavi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni ve İhvan'ın ileri gelenlerinden İsam el-Aryan'ın da aralarında bulunduğu 106 kardeşimiz için yapılan hukuk katliamını protesto ettiler.

Basın bildirisini Fırat Üniversitesi Özgür-Der Üniversite Gençliğinden Hakan Taşkın okudu. Akabinde üniversite öğrencilerinden Cihat Karakoç'un yaptığı dua ile eylem son buldu.

Eylem boyunca “Üzülme Gevşeme Allah Bizimle” “Darbeciler Halka Hesap Verecek” “Katil Sisi Seninleyiz Mursi” “İhvana Selam Direnişe Devam” “Seyyid Kutub, El Benna Selam Olsun İhvana” “Lebbeyk, Lebbeyk, Lebbeyk Ya Allah” “Fırat'tan İhvana Direnişe Bin Selam” sloganları atıldı.

Basın açıklamasının metni aşağıdadır.

elazig-firat-universitesi-01.jpg

elazig-firat-universitesi-02.jpg

Bedii, Mursi ve Kardavi Ümmetin Onurudur!

18.05.2015

Ümmet coğrafyasında uzun zamandır süren zalim diktatörlüklere karşı, halk ayaklanmaları büyük bedeller ödeyerek devam ediyor. Onlarca yıldır özellikle Müslümanların üzerine çullanmış olan bu zalimler, müstekbir güçlerin açıktan yada örtülü destekleri ile ayakta kalmaya devam etti. İnsanların üzerinde her türlü baskı araçları kullanılarak, oluşturulan korku duvarları ile iktidarlarını ayakta tutmaya çalıştılar.

Zalimler mazlum insanların onurlarını, şereflerini esir almak istedi. Diktatörleri devirme iradesiyle sokaklara inen İslami Hareketler Tunus, Libya, Mısır, Yemen ve Suriye’de  “Tevhid, Adalet ve Özgürlük” istekleri zalimlerin iktidarlarını sarstı. Halkların kendi iradesini ellerine alma çabaları bu nedenle zalimlerce bir cezalandırmaya, bedel ödetme kampanyasına dönüştürülüyor.

Bilindiği üzere 25 Ocak 2011’de diktatör Mübarek’in devrilmesi ile sonuçlanan devrim, 03 Temmuz 2013 günü Mısır ordusunun yaptığı darbe ile kesintiye uğradı. Onlarca yıl aradan sonra ilk defa Mısır halkının özgür oyları ile seçtiği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi despotça görevden uzaklaştırılıp, Müslüman Kardeşler cemaatinin önde gelen birçok üyesi gözaltına alındı ve hukuksuz bir şekilde yargılanarak idam cezasına çaptırıldı. Sisi cuntası Mısır’ın umudu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve cesur arkadaşlarına yönelik baskı, zulüm ve kıyımları sınır tanımadan devam ettiriyor.

Geçen sene yüzlerce kardeşimize idam cezası veren ve bu idamların önemli bir kısmını onaylayan cunta yargısı dün de yeni bir hukuk katliamına imza atarak Muhammed Mursi, Yusuf el-Karadavi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni ve İhvan'ın ileri gelenlerinden İsam el-Aryan'ın da aralarında bulunduğu 106 kardeşimizin idamına hükmetti.

Biz bugün burada, üniversiteli öğrenciler olarak yapılan bu zulme seyirci kalmadığımızı haykırarak Müslüman kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için toplandık. Bütün dünyanın gözü önünde yapılan bu haksız yargılamaların hiçbir meşru tarafı yoktur. Seçimle işbaşına gelen meşru yönetimin darbeyle devrilmesinin ve haklarında idam kararının verilmesinin uluslararası hukukla bağdaşmadığını herkes bilmektedir. İslami hareketlere karşı düşmanlık yürüten güçlerin ne kadar hukuksuz, ne kadar vicdansız ve vahşi olabildikleri Mısır darbe hukukunun kararlarıyla bir kere daha ispatlanmıştır.

Sorunun Mursi ya da İhvan değil; insanlığımız, adalet duygumuz, vicdanımız ve İslami kimliğimiz olduğunu kavramamız gerek!

Muhammed Mursi, Muhammed Bedii, Yusuf el-KardaviMüslümanların ve tüm kişiliğine sahip çıkan insanların onurudur ve onuru olmaya devam edecektir. İslami hareketleri engellemeye çalışan güçler, Allah’ın izni ve Müslümanlar eliyle hak ettiği cezayı alacaklardır.

Bu vesileyle İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır halkını ve Müslüman Kardeşler teşkilatını haklı davalarında sonuna kadar destekliyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT