1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Fırat Toprak'ın "Erbain/Çıl/Kırk" Adlı Kitabı Çıktı
Fırat Toprak'ın "Erbain/Çıl/Kırk" Adlı Kitabı Çıktı

Fırat Toprak'ın "Erbain/Çıl/Kırk" Adlı Kitabı Çıktı

Fırat Toprak’ın ‘Erbain/Çıl/Kırk’ adlı kitabı, Bera Kitap’tan çıktı.

15 Nisan 2015 Çarşamba 12:11A+A-

ALİ EKBER KONUK / HAKSÖZ-HABER

Yazarın okura ulaşma araçlarından olan kitaplar, konu merkezli olabildiği gibi ‘derleme’ özellikli de olabilmektedir. Çeşitli yayın platformlarında kalemi ile var olan yazarın düşüncelerine topluca ulaşma fırsatı sunan ‘derleme kitaplar’ın bir örneği olarak Fırat Toprak’ın ‘Erbain/Çıl/Kırk’ kitabı, Bera Kitap’tan çıktı.

Eser, dört bölümden oluşuyor. Yazarın muhtelif yerlerde yayınlanan köşe yazıları ve konferans sunum metinlerinden müteşekkil ilk bölümde Medeniyet tartışmalarından İhvan teşkilatına, Kürt sorunundan İslamcılığa uzanan geniş bir konu yelpazesi mevcut.

Fırat Toprak ile yapılan röportajların yer aldığı ikinci bölüm ve yazarın farklı tarihlerde kaleme aldığı şiirlerinden müteşekkil üçüncü bölüm, kitabın diğer kısımlarını meydana getiriyor. Oğluna hitaben kaleme aldığı “Ey Oğul!” başlıklı mektubu ile Toprak, kitabını nihayete erdiriyor.

Kitabın yaklaşık üçte birini “Çınarın Gölgesinde” başlıklı, ‘Kürt Coğrafyasındaki Medreseler’in tahlilini içeren yazı teşkil ediyor. Medresenin tanımından tarihçesine, sorunlarından müfredatına ve medreselere dair ıslah önerilerine kadar çok boyutlu bir analiz ortaya koymuş yazar.

 

HABERE YORUM KAT