1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinliler Rafah Kapısı Önünde Gösteri Yaptı
Filistinliler Rafah Kapısı Önünde Gösteri Yaptı

Filistinliler Rafah Kapısı Önünde Gösteri Yaptı

​​​​​​​Onlarca Filistinli Rafah Kapısı'nın Gazze Şeridi'ne açılan tarafında gösteri yaparak, Mısır yönetiminden kapıyı açmasını istedi.

23 Mart 2018 Cuma 04:37A+A-

Gösteriye daha çok hastaların, Gazze Şeridi dışında okuyan öğrencilerin, insani gerekçelerle çıkış yapmak isteyenler ile Gazze Şeridi'nde mahsur kalanların katıldığı bildirildi.

Göstericilerin Mısır'dan çektikleri sıkıntıları görmesini ve çıkış yapmaları için Rafah Kapısı'nı açmasını isteyen pankartlar taşıdıkları ifade edildi.

Gösteriye katılanlardan 20 yaşındaki Mahmud Hamed, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, hastalığı dolayısıyla Gazze Şeridi dışında acilen ameliyat olması gerektiğini ve Rafah Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle sağlık sorunlarının arttığını söyledi.

Rafah Kapısı önündeki gösteriye katılan 19 yaşındaki öğrenci Fadi Ebu Tagiye de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi'ye kapının en kısa sürede açılması gerektiği mesajını iletmek istediklerini belirtti.

Rafah Kapısı'nı bir aydır sürekli kapalı tutan Mısır yönetimi, kapıyı yılbaşından bu yana sadece 5 gün açtı. Rafah Kapısı geçen yıl aralıklarla 20 gün açılmış ve yılın diğer günleri kapalı kalmıştı.

FİEM

HABERE YORUM KAT