1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Tutuklular Açlık Grevinde
Filistinli Tutuklular Açlık Grevinde

Filistinli Tutuklular Açlık Grevinde

Filistinli milletvekilleri, açlık grevindeki hasta esir el-Aruri'nin hayati tehlikesine dikkat çekti.

11 Nisan 2012 Çarşamba 14:27A+A-

 Ramallah ve El-Biyre'deki İslami Hareket milletvekilleri, açlık grevindeki esirler ile hasta esirlerin hayatından tamamen Siyonist işgal yönetimi ve cezaevleri idaresinin sorumlu olduğunu söyledi.

Milletvekilleri, hayatı tehlikede olan esirlerin başında idari hapis cezası mahkumu en eski esir olan ve 40 gündür açlık grevini sürdüren Ahmed Sagr Nebhan, 38 gündür açlık grevinde olan esir Hasan Es-Safedi ve tedavisine izin verilmediği için açlık grevine başlayan hasta esir Muhammed Süleyman El-Aruri'nin geldiğini bildirdi.

Ramallah ve El-Biyre milletvekilleri tarafından bugün (10 Nisan Salı) yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, insan haklarıyla ilgili yerel ve uluslararası kuruluşlara seslenilerek, Nisan 2011'den beri idari hapis cezasıyla alıkonan ve Akdeniz anemisi olan Filistinli esir Muhammed Süleyman El-Aruri'nin hayatının kurtarılması ve vakit geç olmadan serbest bırakılmasının sağlanması için acilen müdahalede bulunmaları istendi.

Bildiride ayrıca özetle şu ifadelere yer verildi: "Tehlike, esir El-Aruri'nin hayatını tehdit eder hale geldi. Çünkü her 40 günde bir kana ihtiyacı var ve açlık grevine başladığından beri ilaç almayı reddediyor. Bu nedenle hayatı için endişe duyuyoruz."

Milletvekilleri, idari hapis cezası sorununa da acilen bir çözüm bulunmasını isteyerek, en iyi çözümün esirlerin serbest bırakılarak ailelerine dönmesi olduğunu belirtti.

ahmedelhacali.jpg

Esir Milletvekili Ahmed El-Hac Ali Yeniden Açlık Grevine Başladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Ahmed El-Hac Ali'nin ailesi, 74 yaşındaki esir milletvekilinin Siyonist işgal yönetiminin verdiği sözü yerine getirmemesi üzerinde 9 Nisan Pazartesi gününden itibaren yeniden açlık grevine başladığını bildirdi.

Ahmed El-Hac Ali'nin ailesi, esir milletvekilinin kaldığı koğuştan serbest bırakılan bir gencin El-Hac Ali'nin dün açlık grevine yeniden başladığını söylediğini ifade etti.

Halen Mecdu Cezaevi'nde tutulan milletvekili Ahmed El-Hac Ali, idari hapis cezasını protesto etmek üzere 14 Mart 2012'de açlık grevine başlamış ve Siyonist işgal yönetiminin idari hapis cezasının bitiminde serbest bırakılacağını söylemesi üzerine 18 gün sürdürdüğü açlık grevine son vermişti.

Siyonist istihbaratın esir milletvekili Ahmed El-Hac Ali'ye serbest bırakılacağı sözü vermesine rağmen Perşembe günü özgürlüğüne kavuşması gereken El-Hac Ali'nin henüz serbest bırakılmadığı kaydedildi.

Milletvekili Ahmed El-Hac Ali, kendisine verilen söz üzerine açlık grevine son verdiğinde Siyonist işgal yönetiminin verdiği sözü tutmaması halinde yeniden açlık grevine başlayacağını söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT