1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Müslümanlardan Hür Orduya Destek
Filistinli Müslümanlardan Hür Orduya Destek

Filistinli Müslümanlardan Hür Orduya Destek

İdlib kırsalındaki Özgür Suriye Ordusu kamplarına giden Filistinliler, Suriyeli savaşçılara yardım götürdü.

18 Nisan 2012 Çarşamba 12:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Filistin-Suriye Dayanışma Komitesi mensubu Filistinliler, İdlib kırsalındaki Özgür Suriye Ordusu kamplarına giderek Özgür Suriye Ordusuna destekte bulundular.

Filistinlilerden toplanan yardım parasını teslim eden grup, kaydedilen video görüntüsünde dayanışma mesajları veriyor. Gelen yardım, kampın en yaşlı komutanı Abdusselam adlı direnişçi tarafından “Hediyeniz baş göz üstüne” anlamında adet gereği öpülerek kabul ediliyor.

Görüntülerde direnişçilere Filistin atkısı hediye edildiği görülüyor. Ayrıca Esed’in halka yönelik katliamlarına ve İsrail’e karşı olduğu için Hür Suriye Ordusu safına geçen komutan Abdurrezzak Talas’ın Mescid-i Aksa temalı fotoğrafının yer aldığı poster gösteriliyor.

Baba Amr, Der’a ve İdlib gibi bölgelerde katledilen çocukların hatırlatıldığı görüntüler okunan ezan ve cemaatle kılınan namazla sona eriyor.

***

Aksa'dan Suriye'ye...

Aşağıdaki fotoğrafta ise Filistinli çocukların Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın hemen yanında bulunan Kubbetu’s-Sahra önünde açtıkları resimli pankart görülüyor.

Pankartta "Özgürlük devrimi sonuçlanıncaya kadar el-Aksa'dan Suriye'ye devriminiz bizimdir, kanınız bizim kanımızdır!" ifadeleri yer alıyor.

aksa-dan-suriye-ye-cocuklar_filistin-kudus.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum