1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esirlere Fare, Akrep ve Sürüngen İşkencesi
Filistinli Esirlere Fare, Akrep ve Sürüngen İşkencesi

Filistinli Esirlere Fare, Akrep ve Sürüngen İşkencesi

Yaşanması zor zindanlarda tutulan en-Nakan Sahra Cezaevi'nde tutulan esirler kötü koşullardan şikayetçi.

16 Eylül 2014 Salı 17:58A+A-

Siyonist işgal rejiminin çölde kurduğu En-Nakab zindanında kalan Filistinli esirler, cezaevi idaresinin ihmali sonucu kaldıkları hücrelerde fare, akrep ve sürüngenlerin dolaştığını, bunlarla baş etmelerinin mümkün olmadığını ve etrafta fazla dolaşmalarından ötürü esirlerin ciddi sıkıntılar çektiklerini söyledi.
 
Esirlerin durumuyla yakından ilgilenen Batı Yaka’daki aktivistlerden Emine Et-Tavil, esirlerden aldığı bilgiyi bugün (16 Eylül Salı) basın toplantısı yaparak kamuoyuyla paylaştı. Basın toplantısında esirlerin kendisinden yaşadıkları sıkıntıları ilgili taraflara duyurmasını istediklerini söyledi.

Et-Tavil'in bildirdiğine göre, esirler kendisine verdikleri bilgide, sabah uyandıklarında elbiseleri arasında akrep gördüklerini, farelerin ise cirit attığını, küçük sürüngenlerin de her tarafı istila ettiğini söyledi.

Cezaevi idaresine defalarca dilekçe verip durumdan şikâyetçi olduklarını belirten esirler, ancak her seferinde idarenin şikâyetlerini önemsemediğini ve gereken ilgiyi göstermediğini bildirdi.

(FİEM)

HABERE YORUM KAT