1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esir 16 Yıllık Zindan Hayatından Sonra Serbest Bırakıldı
Filistinli Esir 16 Yıllık Zindan Hayatından Sonra Serbest Bırakıldı

Filistinli Esir 16 Yıllık Zindan Hayatından Sonra Serbest Bırakıldı

​​​​​​​Siyonist işgal rejimi Cenin’den olan Filistinli esir Üsame Mahmud Beriki’yi 16 yıllık zindan hayatından sonra dün (21 Mayıs Pazartesi) serbest bıraktı.

22 Mayıs 2018 Salı 22:48A+A-

En-Nakab Cezaevinde tutuklu olan Beriki özgürlüğe kavuştuktan sonra yaptığı açıklamada “Esir Aziz Uveysat’ın işgal rejiminin hasta esirlere yönelik kasıtlı ihmal sonucu dün şehit olmasından Siyonist işgal rejimi sorumludur. İçerde tedavi olması gereken birçok hasta esir var” dedi.

Uluslararası kuruluşlarla dünyanın özgür ve onurlu insanlarına çağrıda bulunan Beriki, Siyonist işgal zindanlarında tek kişilik tecrit odalarına konularak, sürekli baskı ve aramalara maruz kalarak fiziki ve psikolojik işkencelere maruz kalan Filistinli esirlerin yanında olmalarını istedi.

Beriki açıklamasında, Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan komplo ve projelere karşı durmak için ulusal birliğin sağlanmasının gerekli olduğunu hatırlattı.

Şu anda Siyonist işgal rejimi zindanlarında 6500 Filistinli esir var. Onlardan hasta olanlar cezaevi idaresinin ihmali sebebiyle ciddi sıkıntılar çekiyorlar.

FİEM

HABERE YORUM KAT