1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Aktivistlerden Suriye Halkına Destek
Filistinli Aktivistlerden Suriye Halkına Destek

Filistinli Aktivistlerden Suriye Halkına Destek

Filistinli aktivistler Esed rejiminin katliamlarına maruz kalan Suriye halkının mücadelesine destek bildirisi yayınladı.

14 Ekim 2016 Cuma 12:25A+A-

Filistinli aktivistler internette yayınladıkları bir bildiri ile Esed rejiminin katliamlarına maruz kalan Suriye halkının mücadelesine destek verdi.

"Gurur Duymadığımız Dostlarımız: Suriye Hakkındaki Sıkıntılı Söyleme Filistinlilerden Cevap" başlığıyla internette yayınlanan ve yüzden fazla Filistinli aktivistin imzası bulunan bildiride, "Aşağıda imzası bulunan Filistinliler olarak bizler, Esed rejiminin elinden katliam ve sürgünlere maruz kalan Suriye halkının sesini duyurmaya olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Dünya Bülteni'nin aktardığına göre, bildiride, "Bizim özgürlük anlayışımız, artık eskimiş olan jeopolitik çerçeveye uyup uymadığına bakmaksızın tüm ezilen halkların kurtuluşunu hedeflemektedir. Suriye devrimi, 40 yıllık otoriter bir rejime verilen doğal bir karşılıktır. Ancak Filistinlilerle ilgili pozitif çabalarıyla bilinen bazı şahsiyetlerin Suriye'de yaşanan bu gerçeği doğru analiz etmekteki başarısızlığı bizim için utanç verici bir durum. Maalesef bir zamanlar saygı duyduğumuz bu şahsiyetlerle çalışmayı durdurmaktan başka seçeneğimiz kalmadı." ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT