1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Ajana MOSSAD'dan VIP Koruma!
Filistinli Ajana MOSSAD'dan VIP Koruma!

Filistinli Ajana MOSSAD'dan VIP Koruma!

Hamas’ın kurucularından Şeyh Hasan Yusuf’un oğlu Musab Yusuf’a Mossad İngiltere’de katıldığı bir konferansta 10 kişilik VİP koruma sağladı.

22 Ocak 2015 Perşembe 18:15A+A-

İsrail tarafından 10 yaşında iken tutuklanan ve mankurtlaştırılan Yusuf, önceki gün İngiltere’de Yahudilerin yoğun olarak yaşadığı Golders Green'de konferans verdi.

Sinagog tarafından desteklenen 'Terörün, ihanetin analizi ve politik entrika' başlıklı konferansta konuşan Yusuf, Hamas ve Filistin-İsrail çatışması hakkında açıklamalarda bulundu. Hamas’ın terörün kaynağı olduğunu iddia eden Yusuf, İsrail’e ise övgüler yağdırdı.

Yusuf’un hayatının dönüm noktası İsrail tarafından gözaltına alındığında gördüğü işkencelerde yatıyor. Yusuf bu işkence, beyin yıkamave tehditler sonrası İsrail tarafından devşirilerek mankurtlaşıyor.

İlk defa 10 yaşında İsrail askerlerine taş attığı için tutuklanan Musab Hasan Yusuf, 1996 yılında 17 yaşında İsrail tarafından yeniden tutuklandı. Yusuf, gördüğü işkenceler sonrası işbirliği teklifini kabul ederek İsrail casus örgütü Şin Bet’e ajan olarak katıldı. 10 yıl boyunca Şin Bet’e ajanlık yapan Yusuf, Hamas’ın birçok operasyonunu İsrailli yetkililere bildirirken yöneticileri de ihbar ederek tutuklanmalarına neden oldu. Özellikle ikinci intifada döneminde, İsrail’in Hamas’a yönelik nokta operasyonlarda onun sağladığı bilgilerin etkili olduğu belirtiliyor. İsrailli yetkililer Yusuf’a sağladığı istihbari bilgiler sebebiyle “Yeşil Prens” kod adını taktılar.

Hamas'ı terörist olarak nitelendiren Yusuf, İsrail tarafından Hamas'ın terör planlarını İsrail'e vererek binlerce sivilin hayatını kurtaran melek rolünde lanse edildi.

İsrail istihbarat yetkililerinin yeşil prens adını taktıkları Yusuf, deşifre olduktan sonra hem ismini hem de dinini değiştirdi. Babası tarafından da reddedilen Yusuf, ismini Joseph olarak değiştirdiğini açıkladı.

2010 yılında CNN İnternational’dan Christiane Amanpour’a verdiği röportajda bütün dünya hükümetlerine uyuşturucuyla ve çete üyeleriyle mücadele etmeleri yerine İslamla mücadele etmeleri çağrısında bulunmuştu.

Bugün 36 yaşında olan Yusuf, 2006 yılından bu yana ABD’nin California eyaletinde yaşıyor. Bir dönem Filistin topraklarında işgalci olarak gördüğü İsrail tarafından 10 yıl aktif olarak sahada kullanılan Yusuf bugün katıldığı konferans ve etkinliklerde Hamas’la ilgili anılarının yanı sıra İslamofobik açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

* Mankurtlaşma: Eski Türklerde ve Güney Amerika’da sömürgecilerin kullandığı bu işkence yönteminde mankurt haline getirilmek istenen kişinin başı kazınır, başına ıslak deve derisi sarılır ve böylece elleri kolları bağlı olarak Güneş altında bırakılır. Deve derisi kurudukça gerilir. Gerilen deri başı mengene gibi sıkar ve inanılmaz acılar vererek aklını yitirmesine neden olur. Böyle bir kişi bilinçsiz ve her istenen şeyi sorgusuzca yapan bir köleye dönüşür. Modern dönemde istihbarat örgütleri (özellikle Mossad, Şin Bet) zihin kontrolü konusunda oldukça etkin yöntemler kullandığı biliniyor.

Kaynak: Haber 10

HABERE YORUM KAT

2 Yorum