1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Filistinli 16 Asker Suriye'de Katledildi
Filistinli 16 Asker Suriyede Katledildi

Filistinli 16 Asker Suriye'de Katledildi

Filistin Kurtuluş Ordusu mensubu 16 asker, Suriye'nin Halep şehri yakınlarında kaçırılarak katledildi.

12 Temmuz 2012 Perşembe 10:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'nin Halep şehri yakınlarında geçen haftalarda kaçırılan Filistin Kurtuluş Ordusu'na (FKO) mensup 14 (bir başka kaynağa göre 16) kişinin İdlib şehri yakınlarında katledildikleri bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Filistinli yetkili, AA muhabirine, geçen haftalarda Halep'teki evlerine dönen bir grup FKO mensubu askerin bilinmeyen bir yere kaçırıldığını ve 14'ünün kimliği belirsiz kişilerce öldürüldüğünü belirtti.

İdlib yakınlarında öldürülen 14 askerden bazılarının vücutlarında darb ve morluk izlerine rastladıklarını söyleyen yetkili, FKO mensuplarının öldürülmesini şiddetle kınadı.

Suriye'de yer alan Filistinliler, askerlik görevini Suriye ordusu yerine Filistin Kurtuluş Ordusu'na hizmet ederek yapıyor.

FKO Genel Kurmayı'ndan yapılan açıklamada ise olayın telin edildiği ve silahsız askerlerin öldürülmesinin kimseye bir faydasının olmayacağı duyuruldu.

HAMAS’tan Kınama

Filistinlilerin Suriye'de misafir olduklarına dikkat çeken İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet er-Reşak, Filistin Kurtuluş Ordusu askerlerinden bir grubun Suriye'de şehit edilmesini kınadı. Er-Reşak, olayı "ırkçı ve korkakça" bir cinayet olarak nitelendirdi.

İzzet Er-Reşak, bu sabah (12 Temmuz Perşembe) Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte, "Filistin Kurtuluş Ordusu askerlerinden on yedisinin hunharca öldürülmesi olayını Hamas Hareketi olarak şiddetle kınıyoruz" dedi.

"Olayı Suriye'deki Filistin varlığını hedef alan ırkçı ve korkakça bir cinayet olarak kabul ediyoruz" diyen er-Reşak, Filistinlilerin Suriye'de işgal edilen yurtlarına dönünceye kadar misafir olduklarını ve ülkenin iç işlerine karışmadıklarını ifade etti.

Suriye'deki Filistin kaynakları, Filistin Kurtuluş Ordusu'ndan 16 askerin dün gece şehit edildiğini açıklamıştı. Askerler, Mısyaf bölgesindeki eğitimlerini tamamladıktan sonra tatillerini geçirmek üzere giderken Hama-Halep yolunda kaçırılmışlardı. Öldürülen Filistinlilerin sayısı hakkında çelişkili rakamlar ortaya atıldı.

filistin-kurtulus-ordusu-askerleri_suriye01.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum