1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin'den Mescid-i Aksa Çağrısı
Filistin'den Mescid-i Aksa Çağrısı

Filistin'den Mescid-i Aksa Çağrısı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma, Siyonist yönetimin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının durdurulması için acil harekete geçme çağrısı yaptı.

20 Nisan 2015 Pazartesi 16:27A+A-

Filistin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma, Siyonist yönetimin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının durdurulması için acil harekete geçme çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, işgal hükümeti ve askeri güçlerinin, radikal Yahudi grupları, Mescid-i Aksa'ya sokma çalışmaları kınanarak, "İsrail, Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölmek istiyor" ifadeleri kullanıldı.

İslam dünyası ve uluslararası topluma, İsrail'in, Mescid-i Aksa'yı bölerek kontrol altına alma politikasına karşı uyarıda bulunulan açıklamada, Aksa'yı tehdit eden tehlikelerin ciddiyetine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "İsrail'in Kudüs'te özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri karşısındaki sessizlik, işgal hükümetinin, uluslararası hukuka ve Cenevre sözleşmelerine aykırı tutumlarına devam etmesine teşvik ediyor" ifadelerine yer verildi.

Uluslararası topluma, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının durdurulması için acil harekete geçme çağrısı yapılan açıklamada, ırkçı radikal grupların ve yetkililerin yargılanması için gerekli adımların atılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT