1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin'den İsrail'e Yangın Söndürme Desteği
Filistin'den İsrail'e Yangın Söndürme Desteği

Filistin'den İsrail'e Yangın Söndürme Desteği

Filistin Sivil Savunma İdaresi İsrail'de çıkan yangınların söndürülmesi ile ilgili İsrail'in yardım talebini kabul etti.

25 Kasım 2016 Cuma 09:29A+A-

Filistin Sivil Savunma İdaresi, İsrail yönetiminin, ülkede çıkan yangınların söndürülmesi için yaptığı yardım talebine olumlu karşılık verildiğini duyurdu.

Sivil Savunma İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin yardım için harekete geçmeye hazır olduğu belirtildi ancak İsrail'in talebinin ayrıntılarıyla ilgili bilgi verilmedi.

Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, daha önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, İsrail genelinde çıkan yangınları söndürme çalışmalarına katkıda bulunmak için büyük bir yangın söndürme uçağı göndermeyi teklif ettiğini, kendilerinin de bunu kabul ettiğini belirtmişti. Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve Rusya'nın da İsrail'e destek veren ülkeler arasında olduğunu kaydeden Gendelman, bu ülkelerden toplam 10 adet yangın söndürme uçağının geleceğini ifade etmişti.

İsrail'de salı günü Kudüs dahil 13 noktada çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle yayılmıştı. Yangınların çıkış sebebi bilinmezken, İsrail basınındaki bazı haberlerde "kundaklama" şüphesi olduğu öne sürülmüştü.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum