1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Filistin’den “ABD'li Hiçbir Yetkiliyle Görüşmedik” Açıklaması
Filistin’den “ABD'li Hiçbir Yetkiliyle Görüşmedik” Açıklaması

Filistin’den “ABD'li Hiçbir Yetkiliyle Görüşmedik” Açıklaması

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı aldığı 6 Aralık’tan bu yana Filistin tarafının hiçbir ABD’li yetkili ile bir araya gelmediğini söyledi.

23 Eylül 2018 Pazar 09:53A+A-

İrlanda’ya resmî ziyarette bulunan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İrlandalı mevkidaşı Simon Coveney’le başkent Dublin’de düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü 6 Aralık 2017’de “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararının ardından Filistin tarafının hiçbir ABD’li yetkili ile bir araya gelmediğini belirtti.

AA’da yer alan habere göre el-Maliki, “ABD yönetimi, Filistin halkına ve davasına savaş ilan etti. Bu nedenle ABD’yle tüm görüşmeleri durdurduk.” dedi.

Washington’ın barış sürecindeki arabulucu rolünü kaybettiğine dikkat çeken el-Maliki, “ABD hükümetinin aldığı kararla ilgili şikâyette bulunmak üzere çeşitli uluslararası örgütlere gitme kararı aldık. Bu siyasi ve diplomatik üslubu sürdürerek, Filistin davasını savunacağız.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT